Tussen de schilderachtige rivieren Leie en Schelde strekt zich een betoverend glooiend landschap uit. De Tiegemberg, hoewel niet de enige uitdaging op deze enigszins uitdagende route, zal de fietsers flink op de proef stellen. Op het uitkijkplatform in Gijzelbrechtegem en langs de weg naar Kaster worden fietsers getrakteerd op adembenemende panorama’s van de schilderachtige Scheldevallei.

De West-Vlaamse Scheldemeersen onthullen zichzelf in steeds wisselende schoonheid, afhankelijk van het seizoen. Het Sint-Arnolduspark in Tiegem is een ideale plek voor zowel jong als oud om even op adem te komen. En voor degenen die op zoek zijn naar een oase van rust, zijn er tal van hotspots waar je kunt genieten van de creatieve flair van lokale ondernemers, omringd door prachtige natuurlijke decors.


Het gevoel van vakantie is hier nooit ver weg…


Als deze route te lang lijkt, heb je altijd de optie om te kiezen voor een kortere lus. Je kunt beginnen vanuit Waregem, Anzegem, of Deerlijk en een compactere route van 38,6 km volgen. Vanuit Avelgem of Anzegem is er zelfs een ingekorte route van 19,3 km beschikbaar voor degenen die wat minder tijd hebben.

Tussen de schilderachtige rivieren Leie en Schelde strekt zich een golvend landschap uit. Op deze uitdagende route is de Tiegemberg niet de enige stevige klim die je tegenkomt. Vanaf het uitkijkplatform in Gijzelbrechtegem en tijdens je tocht naar Kaster word je beloond met adembenemende panorama’s van de prachtige Scheldevallei.

De West-Vlaamse Scheldemeersen onthullen in elk seizoen een nieuw en betoverend uitzicht. Het Sint-Arnolduspark in Tiegem is een ideale plek voor mensen van alle leeftijden om te ontspannen. Bovendien zijn er diverse hotspots waar je in een schitterende omgeving kunt genieten van rust en creativiteit bij lokale ondernemers.


Het gevoel van vakantie is hier altijd binnen handbereik…


Liever een kaart waarop de fietsroute met meerdere startplaatsen duidelijk uitgelegd wordt, klik dan op deze link en kom er alles over te weten op de officiële website van toerisme Westtoer. Op dezelfde pagina heb je ook de keuze om de route in een printvriendelijk PDF-formaat uit te printen, of kan je kiezen om een GPX-bestand te downloaden voor je smartphone.

Bron: Officiële website van Westtoer.

Met dank aan: Westtoer en in het bijzonder aan de Heer Bavo Delbaere, Visit West-Vlaanderen, Climbfinder, Agentschap natuur & bos.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer.