Ontdek de verborgen schatten van Alveringem, waar de geschiedenis tot leven komt in de kronkelende walgrachten rondom historische hoeves. Hier, te midden van het kleiachtige landschap, zetten hedendaagse boeren een eeuwenoude traditie voort.

Reis terug in de tijd naar de bruisende 18e eeuw, toen Fortem floreerde als een pannendorp, met zijn eigen fabriek en arbeiderswoningen die het landschap sierden.

Wandel langs de rustige oevers van de Lovaart en laat je betoveren door het zicht van de majestueuze wulp, de dartele kievit en af en toe een imposante buizerd die voorbij zweeft.

Betreed het vredige Oeren, waar een serene rust heerst rond de oude kerk, omringd door een Belgische militaire begraafplaats die eer betoont aan hen die hun leven gaven.

Laat je verleiden door de charme van Mout- en Brouwhuis De Snoek, waar de kunst van het brouwen nog steeds in ere wordt gehouden, en door herberg De Leute, een tijdloze plek waar elke hap en slok een verhaal vertelt dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Via deze knop kan je de wandeling in een pdf-formaat uitprinten, wat altijd handig is voor onderweg. Maar je kan deze wandelroute ook kopen in de webshop van Visit West-Vlaanderen voor de prijs van slechts 4 euro. Op die manier bekom je dan een uitgebreide folder waarin alle nuttige informatie die je onderweg nodig hebt, beschreven staat.

Bron: Officiële website van Visit West-Vlaanderen.
Met dank aan Visit West-Vlaanderen en Westtoer.

Tekst werd aangepast met A.I.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer en © Copyright Jan D’Hondt.