Met deze wandeling wil ik jullie graag opnieuw een stukje van Vlaams-Brabant laten ontdekken; en ditmaal gaat de tocht van Drieslinter naar Neerlinter en weer helemaal terug. Aangezien je wandelt in de vallei van de Grote Gete, zal je ongetwijfeld kunnen genieten van een schitterend panorama. Zowel jonge als oudere wandelaars kunnen hier de biodiversiteit van het mysterieuze natuurgebied ontdekken.

Een spectaculaire hangbrug verbindt de oevers van de Gete en brengt je tot aan de Getedraak. Daarna wandel je langs het natuurgebied Doysbroek, het eeuwenoude Sint-Luciakapelletje en enkele mooie gebouwen, zoals de Geensmolen en het Kasteel van Neerlinter. Starten doe je vanop het Stationsplein, Drieslinter (Linter), voor een wandeling van 9,5 kilometer doorheen het Hageland.  Deze werd samengesteld aan de hand van deze opeenvolgende knooppunten: 1 – 140 – 19 – 101 – 102 – 103 – 104 – 146 – 106 – 105 – 145 – 11 – 139 – 138 – 101 – 19 – 10 – 1. Wandelen doe je over onverharde en verharde wegen, met zelfs een stukje kasseien; en onderweg vind je enkele banken, picnictafels en informatieborden betreffende de Eerste Wereldoorlog.

Ga je liever op stap met de app, download deze dan via deze link. De Lintersewandeling is een suggestielus op het wandelnetwerk Getevallei, en bied je nog tal van andere mooie wandelingen aan. Benieuwd? Klik dan meteen op deze link.

Bron: Magazine Groene Gordel & Hageland Najaar 2020 van de dienst Toerisme Vlaams-Brabant.

 

Met dank aan:

De dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder Mevrouw Sabrina Wuyckens en Mevrouw Kisten Cels.

Dhr Lander Loeckx voor de foto’s op deze pagina: © Lander Loeckx / Toerisme Vlaams-Brabant.