Net zoals  Het Leen is het recreatiedomein De Gavers, een geweldige bestemming voor een leuke kinderfietstocht. De Gavers fietsroute is 13,1 kilometer lang en bestaat uitsluitend uit verharde wegen, wat het perfect maakt voor kinderen.

Terwijl je De Gavers verlaat, zie je al snel in de verte de 13de-eeuwse Abdij van Beaupré verschijnen, een geklasseerd monument. Je kunt even op adem komen in Dender-Mark, het eerste stiltegebied van Vlaanderen.

Nadat je voldoende energie hebt opgedaan, brengt deze kindvriendelijke fietsroute je naar Idegem Sas. Hier kun je een authentiek metalen ophaalbruggetje bewonderen, compleet met een saswachter die de sluizen bedient.

De laatste stop op deze fietstocht is Geraardsbergen. Een bezoek aan deze stad is niet compleet zonder te genieten van een mattentaart, een typisch streekproduct. Als je nog wat tijd over hebt, kun je wandelen door de historische binnenstad voordat je terugkeert naar De Gavers.

Terug in De Gavers kun je nog steeds van het mooie weer genieten. Het recreatiedomein biedt tal van kindvriendelijke activiteiten aan, waaronder zwemmen en minigolf. Vanaf mei kunnen kinderen ook spelen in de zwem- en strandzone met een speeltuin.

Terwijl de kinderen zich vermaken, kun je ontspannen met een drankje of een hapje in de cafetaria of op het terras. Bovendien zijn er overal aangepaste voorzieningen voor mensen met een handicap, waardoor De Gavers een toegankelijke bestemming is voor iedereen.

Via deze link kan je de fietsroute in detail bekijken, zie je de toegankelijkheid en alle informatie die je onderweg nodig hebt.
Bron: officiële website van toerisme Oost-Vlaanderen (Routen).
Met dank aan: Routen.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright tov, © Copyright  David Samyn.