ravelsIn de Antwerpse Kempen vind je de drie grensdorpen Ravels, Weelde en Poppel terug die baden in een oase van rust en groen, met als absolute blikvanger het imposante Gewestbos, dat uitnodigt om er te fietsen of te wandelen. Daarenboven is de gemeente Ravels ook trots op haar fraaie molens en de talloze prehistorische grafheuvels.

De Aa – valleiroute neemt je gedurende 57 kilometer mee doorheen dit prachtig stukje van de Kempen, met het Gemeenschapscentrum De Wouwer als vertrek- en aankomstpunt. Deze fietsroute is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes die er voor zorgen dat je nergens de weg kwijt raakt, maar indien je dat zelf wil kan je steeds een begeleidende brochure bekomen via VVV Toerisme Ravels vzw.

Onderweg fiets je grotendeels langs rustige fietswegen, maar daarnaast heeft de Aa – valleiroute nog heel wat meer in petto, zoals de molen “De Nachtegaal der Maatvennen” en vanaf het kerkdorp Ravels – Eel tot in het uiterste noorden van deelgemeente Poppel fiets je door de vallei van de Aa. Vervolgens passeer je voorbij het prachtige dorpsplein van Hilvarenbeek en kom je langs de ongerepte natuur van domein “de Utrecht” en de imposante gewestbossen.

Info betreffende de foto: © Toerisme Provincie Antwerpen