Op amper een kwartiertje van Gent vind je het pittoreske Afsnee, dat vandaag het startpunt is voor deze ontspannende wandeling aan The Golden River. Maak onderweg tijd om te genieten van de bloeiende graslanden van de Keuzemeersen, want deze zijn in de lente adembenemend mooi!

Het leuke aan deze wandeling is, dat je zelf kan kiezen hoeveel kilometer je wil stappen, want er zijn twee lussen die met elkaar verbonden zijn en waarbij de Goedingebrug de gemene deler is. Kies je om de tocht volledig uit te stappen, dan heb je nadien 9 kilometer op de teller staan. Start en aankomst ligt aan de Sint-Janbaptistkerk, Afsneedorp, Afsnee.

Bij het verlaten van Afsneedorp stap je meteen verder de Veurestraat in, waar de Leie meteen je reisgezel is. Dat levert natuurlijke vergezichten op onderweg, en her en der vind je een picknicktafel voor diegenen die in deze mooie natuur willen genieten van een lekkere maaltijd gecombineerd met de rust en de stilte.

Bezienswaardigheden onderweg:

  • de beschermde dorpskern van Afsnee
  • een tochtje met de veerboot naar het natuurgebied Assels in Drongen is zeker de moeite waard
  • de Drie Leien
  • oogst zelf je groenten op de akkers van de nieuwe zelfoogstboerderij Goedinge, Goedingenstraat 8
  • ter hoogte van de Goedingebrug kijk je uit op de villa’s en de schilderachtige dorpskern van Sint-Martens-Latem
  • voorbij Latem stap je doorheen de Keuzemeersen

Cafétips:

Tip: Op deze route kom je, behalve restaurant Nenuphar vlakbij het startpunt, geen enkel café of restaurant tegen. Neem dus iets te drinken of eten mee, en ga nadien nagenieten op deze terrasjes in de buurt:

Bron:

Wandelkaart uitgegeven door StapAf. De wandelkaart kan je hier downloaden als pdf.

Met dank aan StapAf en de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.
Info betreffende de foto op deze pagina: © Ryckaert Gino.