Persoonlijk vind ik het Pajottenland één van de mooiste streken van Vlaanderen, en wordt het vaak ook het Toscane van Vlaanderen genoemd. Hier word je als bezoeker constant meegenomen van het ene decor naar het andere. Het landschap verandert voortdurend en de prachtige vergezichten zijn een streling voor ieders oog.

glooiende lanschap in het pajottenlandBogaarden is een lieflijk dorpje dat slechts een handvol straten groot is en dat diep in het Pajottenland verscholen ligt. Aan de Sint-Theodarduskerk starten we deze korte wandeling van 5.4 kilometer. Na de wandeling kan je genieten van een glas echte ‘Oude Geuze’ of ‘Oude Kriek’.

Onderweg passeer je voorbij glooiende velden, hoeves en kappeletjes die je als gids begeleiden naar het 18de eeuws, classicistisch kasteel ten Dael. Aangezien de Daalwandeling op het wandelnetwerk Pajottenland ligt, wordt er gebruik gemaakt van verschillende knooppunten.

Starten doe je aan knooppunt 347 en nadien volg je 345 – 341 – 333 – 331 – 329 – 330 – 349 – 348 – 346 tot je weer aan de startplaats ter hoogte van knooppunt 347 gekomen bent. De wandelgids en de kaart van het wandelnetwerk Pajottenland kan je bestellen via toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams – Brabant