Laat het duidelijk wezen, ik heb helemaal geen bezwaar tegen wandel- of fietsroutes welke op een kaart gedrukt staan, welke je dan meeneemt tijdens je tocht om onderweg zeker het noorden niet kwijt te raken. Op de ene zijde staat een duidelijke weergave van de knooppunten welke je dient te volgen, en op de andere zijde vind je dan een bron aan informatie van alle bezienswaardigheden welke je onderweg passeert.

City Caching gaat nog een stapje verder op het gebied van wandelroutes. Je leert op een moderne en originele manier een stad of gemeente ontdekken tijdens een leuke en speelse zoektocht, waarbij je nadat je de applicatie op je smartphone geïnstalleerd hebt, diverse opdrachten moet uitvoeren.

stadhuis 2Door middel van foto’s, audio- en video fragmenten bekom je dan bijkomende informatie over de plaatsen en bezienswaardigheden welke je tijdens je wandeling tegenkomt. Je hebt als het ware een persoonlijke gids, waarvan na het downloaden van een wandeling, alle tochten duidelijk en uitgebreid worden omschreven en verduidelijkt aan de hand van enkele foto’s, welke je zullen helpen bij de keuze van een tocht.

Als toemaatje van het maken van zulk een tocht krijg je een gratis drankje aangeboden in één van de horecazaken van de deelnemende stad of gemeente. Je kan de app en de wandeling die je wil maken ofwel thuis downloaden naar je smartphone ofwel via het gratis beschikbare wifi access point, welke je kan terugvinden aan de plaatselijke toeristische dienst.

Tochten kan je via een in-app aankopen op je smartphone aan de prijs van 5,49 euro per tocht, ofwel kan je een voucher aanschaffen in het plaatselijk infokantoor van de deelnemende steden of gemeente. Momenteel zijn er reeds zes plaatsen in de Antwerpse Kempen die je op deze manier kan ontdekken: Berlaar, Putte, Nijlen, Malle, Lier en Heist-op-den-Berg.

Meer info kan je bekomen op de volgende sites:

City Caching

Dienst Toerisme Malle

Dienst Toerisme Berlaar

Dienst Toerisme Putte

Dienst Toerisme Nijlen

Dienst Toerisme Lier

Dienst Toerisme Heist-op-den-Berg

Dienst Toerisme Kempen