Maak je klaar voor avontuur en plezier met het vrolijke hoofdpersonage Blob! Deze enthousiaste held neemt gezinnen met kinderen mee op een onvergetelijke speurtocht door de prachtige groene omgeving van de Leiestreek. Samen met Blob en zijn vriendjes beleef je dolle avonturen terwijl je op zoek gaat naar verborgen schatten en geheimen.

Tijdens deze speelse ontdekkingstocht leer je op een speelse manier alles over de fascinerende wereld van planten en dieren. Natuur en plezier gaan hand in hand terwijl je samen met Blob de mooiste plekjes van de Leiestreek verkent. Deze unieke ervaring is perfect voor kinderen onder de 12 jaar, en met maar liefst 17 gezinszoektochten om uit te kiezen, is er altijd wel een nieuw avontuur te beleven.

Laat je verrassen door de creativiteit van Blob en zijn steeds vernieuwende speurtochten. Stap in de wereld van avontuur, educatie en dolle pret, en ontdek de Leiestreek op een unieke en boeiende manier.

Maak een keuze uit de 18 verschillende gezinszoektochten, of beter nog, ontdek ze één voor één met het ganse gezin (klik op de oranje titel en kom rechtstreeks op de officiële website van je gekozen Blob-avontuur):

1. Gezinszoektocht Blob in Ooigem:

Laat je meevoeren op een betoverend avontuur met onze charmante held Blob en zijn trouwe metgezel, Hugo de reiger. Samen nemen ze jou en je gezin mee op een onvergetelijke zoektocht in het schilderachtige Ooigem. Hier smelten natuur en plezier samen in een boeiende ontdekkingsreis van ongeveer 4,5 kilometer, geschikt voor zowel jong als oud.

Terwijl je onderweg de route verkent, word je uitgedaagd met leuke spelletjes en fascinerende weetjes. Verrijk je kennis terwijl je lacht om de gekke feitjes en laat je creativiteit de vrije loop wanneer je je eigen Blob-figuurtje creëert. Dit avontuur is een prachtige gelegenheid om te genieten van quality time met je dierbaren terwijl je samen de magie van de natuur en het plezier van de zoektocht omarmt.

2. Gezinszoektocht Blob in Avelgem:

Betreed het betoverende avontuurlijke pad met onze onverschrokken held Blob en zijn trouwe metgezel, Castor de bever, tijdens een buitengewone zoektocht in het idyllische Avelgem. Tijdens deze enerverende expeditie smelten de pracht van de natuur en het plezier van ontdekking samen in een unieke zoektocht van ongeveer 3,5 kilometer, geschikt voor jong en oud.

Terwijl je je weg baant door het pittoreske landschap, staan er boeiende spelletjes en verrassende weetjes op het programma. Duik in de uitdaging van een kortere speurtocht, maak je eigen creatieve kunstwerkje van Blob en laat je verrassen door onverwachte ontdekkingen. Deze avontuurlijke tocht belooft niet alleen onvergetelijke momenten, maar biedt ook een geweldige gelegenheid om samen te komen en te genieten van de wonderen van de natuur en de opwinding van de zoektocht.

3. Gezinszoektocht Blob in De Brielmeersen (Deinze):

Stap in de betoverende wereld van avontuur met onze dappere hoofdrolspeler Blob en zijn trouwe metgezel Kamiel de ooievaar tijdens een meeslepende en gezinsvriendelijke ontdekkingsreis in de prachtige Brielmeersen in het sfeervolle Deinze. Hier komt de magie van de natuur samen met het plezier van een zoektocht die geschikt is voor jong en oud, en die je meeneemt op een spannende tocht van ongeveer 4 kilometer.

Terwijl je door dit adembenemende landschap wandelt, wachten er uitdagende spelletjes en grappige weetjes op je. Ontdek boeiende dieren, duik in de wereld van de natuur met leerzame verrassingen en geef je creativiteit de vrije loop terwijl je je eigen Blob-figuurtje maakt. Deze avontuurlijke reis is niet alleen een kans om samen tijd door te brengen, maar ook om te genieten van de schoonheid van de natuur en het opwindende plezier van de zoektocht.

4. Gezinszoektocht Blob in Stasegem (Harelbeke):

Betreed de betoverende wereld van avontuur met onze onverschrokken protagonist Blob en zijn charmante metgezel Ginger de rosse metselbij, terwijl je deelneemt aan een opwindende en gezinsvriendelijke zoektocht in het schilderachtige Stasegem. Hier smelten de magie van de natuur en het plezier van een zoektocht harmonieus samen, met een avontuur van ongeveer 3 kilometer dat geschikt is voor jong en oud.

Terwijl je door dit betoverende landschap wandelt, wachten er boeiende spelletjes en eigenzinnige weetjes op je. Ontdek intrigerende elementen van de natuur, verrijk je kennis met verrassende feiten en geniet van een spannend bingospel onderweg. Geef je creatieve geest de ruimte terwijl je je eigen Blob-figuurtje creëert en dompel jezelf onder in de opwinding van deze unieke zoektocht. Dit avontuur is niet alleen een kans om samen plezier te hebben, maar ook om te genieten van de pracht van de natuur en de opwinding van het ontdekken.

5. Gezinszoektocht Blob in Domein Ter Borcht (Meulebeke):

Dompel jezelf onder in de magische wereld van avontuur, geleid door onze onbevreesde hoofdrolspeler Blob en zijn speelse kameraad Robin. Ga op een opwindende queeste om een beer te vinden tijdens een hartverwarmende gezinsvriendelijke zoektocht in het betoverende Domein Ter Borcht in het schilderachtige Meulebeke.

Terwijl je het domein verkent, worden plezier en natuur harmonieus gecombineerd in een avontuur dat geschikt is voor alle leeftijden. Laat je betoveren door een verscheidenheid aan boeiende spelletjes, verwonder je over vreemde weetjes en geniet van het maken van je eigen Blob-figuurtje. Deze zoektocht is niet alleen een gelegenheid om samen te genieten van onvergetelijke momenten, maar ook om te leren en te verkennen terwijl je de prachtige wereld om je heen verkent. Kom en beleef een onvergetelijk avontuur, waarin plezier, leren en ontdekken hand in hand gaan.

6. Gezinszoektocht Blob in Sellewie (Deerlijk):

Betreed de betoverende wereld van avontuur en verwondering, geleid door niemand minder dan de dappere held Blob en zijn vrolijke metgezel, de rupsvriendin Aurelia. Ontdek de magie van een gezinsvriendelijke speurtocht die natuur en plezier naadloos combineert en je meeneemt op een betoverende reis door het pittoreske Sint-Lodewijk, ook wel liefkozend bekend als ‘Sellewie’, in het charmante Deerlijk.

Terwijl je deze betoverende omgeving verkent, worden spel en natuur harmonieus samengebracht in een onvergetelijk avontuur voor jong en oud. Laat je betoveren door een scala aan boeiende spelletjes, verwonder je over eigenaardige weetjes en ga helemaal op in een vermakelijk spelletje bingo. Maar dat is nog niet alles, want je hebt ook de kans om je eigen unieke Blob-figuurtje te creëren en te personaliseren.

Deze zoektocht is niet alleen een kans om kostbare momenten met je gezin te delen, maar ook om te leren en te ontdekken terwijl je de prachtige omgeving van Sint-Lodewijk verkent. Kom en laat je verwonderen door de harmonie tussen spel en natuur terwijl je geniet van een onvergetelijk avontuur vol magie en verrassingen.

7. Gezinszoektocht Blob in de Baliekouter (Dentergem):

Betreed het betoverende rijk van avontuur en verwondering, geleid door niemand minder dan de onverschrokken held Blob en zijn vrolijke metgezellen Joost en Harry, de dartele hermelijnen. Laat je meevoeren door een gezinsvriendelijke speurtocht die de perfecte balans vindt tussen de natuurlijke pracht en het plezier van provinciedomein De Baliekouter, gelegen in het idyllische Wakken, Dentergem.

Terwijl je deze weelderige omgeving verkent, smelten spel en natuur samen in een meeslepend avontuur voor jong en oud. Raak betoverd door een scala aan boeiende spelletjes, laat je verbazen door knotsgekke weetjes en ga helemaal op in een vermakelijk spel van ontdekkingen. Maar dat is nog niet alles, want je krijgt ook de gelegenheid om je eigen unieke Blob-figuurtje te creëren en te personaliseren, een ware kunstwerk van je eigen verbeelding.

Deze zoektocht is niet alleen een gelegenheid om onvergetelijke momenten te delen met je geliefden, maar ook om te leren en te verkennen terwijl je geniet van de schitterende omgeving van provinciedomein De Baliekouter. Treed binnen in een wereld waar natuurlijke schoonheid en pure vreugde samenkomen in een avontuur dat je nog lang zal bijblijven.

8. Gezinszoektocht Blob in Oark Mariënstede (Dadizele):

Laat je verwelkomen in de wonderlijke wereld van avontuur door de moedige held Blob en zijn trouwe vriend Bartje, het ondeugende bakkersjongen. Deze betoverende zoektocht verweeft naadloos de pracht van de natuur met eindeloos plezier en neemt je mee op een betoverende reis door het betoverende Park Mariënstede in Dadizele.

Terwijl je dit sprookjesachtige park verkent, smelten spel en natuur samen in een meeslepend avontuur voor zowel jong als oud. Ontdek een scala aan betoverende spelletjes, verbaas je over de knotsgekke weetjes en laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je eigen unieke Blob-figuurtje creëert en personaliseert.

Dit is meer dan een zoektocht; het is een magische gelegenheid om kostbare momenten te delen met je geliefden, om te leren en te ontdekken, en om te genieten van de overvloedige schoonheid van Park Mariënstede. Stap in de voetsporen van Blob en Bartje en ervaar een wereld waarin avontuur en vreugde hand in hand gaan.

9. Gezinszoektocht Blob in Spiere-Helkijn:

Stap in de betoverende wereld van avontuur en vergezel de onverschrokken held Blob en zijn charmante vriendje Adriaan, de elegante knobbelzwaan. Deze avontuurlijke speurtocht neemt je mee op een reis vol verwondering en ontdekking door de idyllische omgeving van Spiere, een pittoresk dorp langs de oevers van de majestueuze Schelde.

Laat je betoveren door de harmonie van natuur en vermaak terwijl je samen op ontdekkingstocht gaat. Onderweg worden speelse spelletjes afgewisseld met verrassende weetjes, en ontstaat er ruimte voor plezier en educatie. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je je eigen unieke Blob-figuurtje vormgeeft en personaliseert.

Dit is meer dan alleen een zoektocht; het is een reis van samenzijn en ontdekking, waarbij je niet alleen het schilderachtige Spiere verkent, maar ook je eigen zintuigen en nieuwsgierigheid prikkelt. Met Blob en Adriaan aan je zijde, wordt deze zoektocht een tijdloos avontuur vol vreugde en magie, geschikt voor alle leeftijden.

10. Gezinszoektocht Blob in Bergmolenbos (Roeselare):

Ontdek de betoverende wereld van Blob en zijn vrienden in het prachtige Bergmolenbos! Ga mee op avontuur en laat je verrassen door deze gezinsvriendelijke speurtocht vol natuur en plezier. Verken de wonderschone omgeving van het Bergmolenbos en laat je leiden door de avontuurlijke verhalen van Blob en zijn metgezellen.

Onderweg wachten speelse spelletjes, boeiende weetjes en creatieve activiteiten op je. Laat je fantasie de vrije loop terwijl je je eigen unieke Blob-figuurtje creëert en zo een stukje magie toevoegt aan deze bijzondere ervaring.

Of je nu jong of oud bent, deze zoektocht is een uitnodiging om de natuur op een unieke manier te beleven en te genieten van quality time met je dierbaren. Laat je onderdompelen in de wonderlijke wereld van Blob in het Bergmolenbos!

11. Gezinszoektocht Blob in het Preshoekbos (Kortrijk):

Stap in de betoverende wereld van Blob en zijn speelkameraadje Zorro de eikelmuis tijdens een onvergetelijke speurtocht in het idyllische Preshoekbos in Kortrijk. Deze gezinsvriendelijke avontuurlijke zoektocht belooft een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en pure pret voor zowel jong als oud.

Ontdek het Preshoekbos terwijl je wordt meegenomen op een reis vol fascinerende weetjes en boeiende spelletjes. Terwijl je je weg baant door het prachtige landschap, krijg je de kans om je eigen Blob-figuurtje te creëren en een vleugje magie aan je avontuur toe te voegen.

Of je nu met je familie op pad gaat of met vrienden, deze speelse tocht biedt een unieke gelegenheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het Preshoekbos en tegelijkertijd plezier te hebben met de charmante Blob en Zorro. 

12. Gezinszoektocht Blob in Tiegembos (Anzegem):

Laat je betoveren door de wonderlijke wereld van Blob en zijn speelkameraadje Bo de boomklever tijdens een betekenisvolle zoektocht op de majestueuze Tiegemberg in Anzegem. Deze gezinsvriendelijke expeditie belooft een onvergetelijke mix van natuurlijke pracht en speelse ontdekkingen, geschikt voor jong en oud.

Terwijl je de schilderachtige Tiegemberg verkent, word je uitgenodigd om deel te nemen aan boeiende spelletjes en om te lachen om gekke weetjes. Onderweg kun je je creativiteit de vrije loop laten en je eigen Blob-figuurtje vormgeven, een tastbaar symbool van je avontuurlijke reis.

Of je nu met je dierbaren op pad gaat of samen met vrienden, deze opwindende tocht biedt de perfecte gelegenheid om de betoverende schoonheid van de Tiegemberg te ervaren en tegelijkertijd te genieten van de vreugde van het spelen met Blob en Bo. Voor meer informatie en om je voor te bereiden op een dag vol plezier.

13. Gezinszoektocht Blob in het Schoondalbos (Waregem):

Onder het betoverende gezelschap van onze dappere held Blob en zijn trouwe metgezel Bram de egel, nodigen we je uit om een onvergetelijk avontuur te beleven in het adembenemende Schoondalbos. Dit prachtige natuurgebied in de Leiestreek biedt het perfecte decor voor een gezinsvriendelijke zoektocht vol ontdekkingen en plezier.

Samen met Blob en Bram dompel je jezelf onder in de serene pracht van het Schoondalbos. Terwijl je de groene paden volgt, word je uitgedaagd met leuke spelletjes en intrigerende weetjes die je reis nog boeiender maken. Een unieke gelegenheid om je kennis te vergroten terwijl je omringd wordt door de prachtige natuur.

Natuurlijk mag de creativiteit niet ontbreken. Maak je eigen Blob-figuurtje en laat je verbeelding de vrije loop. Een persoonlijk aandenken aan een dag vol avontuur en plezier.

Of je nu als gezin, vriendengroep of individueel deelneemt, het Schoondalbos biedt een uitnodigende omgeving om te verkennen en te genieten van de vreugde van het spelen. Bereid je voor op een unieke ervaring.

14. Gezinszoektocht Blob in Wallemotte-Wolvenhof (Izegem):

Verwelkom de betoverende wereld van avontuur met onze geliefde held Blob en zijn charmante vriendje Wolf, het vrolijke huppelende beukennootje. Samen nodigen ze jou en je gezin uit om deel te nemen aan een onvergetelijke ontdekkingstocht in het schilderachtige provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem.

Tijdens deze opwindende speurtocht word je ondergedompeld in de pracht van de natuurlijke omgeving van Wallemote-Wolvenhof. Terwijl je je een weg baant door dit weelderige domein, word je uitgedaagd met boeiende spelletjes en amusante weetjes die je avontuur nog boeiender maken. Een unieke kans om te leren terwijl je geniet van de magie van het buiten zijn.

Natuurlijk draait het ook om plezier en creativiteit. Maak je eigen charmante Blob-figuurtje en geef je verbeelding de vrije loop. Zo creëer je een persoonlijk aandenken aan een dag vol plezier en ontdekking.

Of je nu als gezin, vrienden of individueel deelneemt, het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof biedt een warme en uitnodigende sfeer om te verkennen en te genieten van de vreugde van het samenzijn in de natuur. Bereid je voor op een buitengewoon avontuur.

15. Gezinszoektocht Blob in de Groene Long (Kuurne):

Betreed de betoverende wereld van avontuur en magie met onze geliefde held Blob in de prachtige Groene Long van Kuurne. Hier nodigt Blob je uit om deel te nemen aan een onvergetelijke en gezinsvriendelijke zoektocht die je meeneemt op een reis vol plezier en ontdekking.

Tijdens deze meeslepende speurtocht word je vergezeld door Blob’s schattige vriendjes Isidoor en Zoya, de speelse Kuurnse ezels. Samen met hen en je dierbaren ga je op zoek naar geheimen in de natuur, terwijl je geniet van de schoonheid van de Groene Long.

Laat je verrassen door boeiende spelletjes, laat je fantasie de vrije loop terwijl je je eigen unieke Blob-figuurtje creëert en laat je verbazen door gekke weetjes die je onderweg zult ontdekken. Of je nu als familie, vrienden of individu deelneemt, deze zoektocht belooft een dag vol lachende gezichten en kostbare herinneringen.

Het avontuur wacht op jou en Blob staat klaar om je te leiden door deze prachtige omgeving. Aarzel niet om je nieuwsgierigheid te volgen en te genieten van elk moment van deze onvergetelijke dag.

16. Gezinszoektocht Blob in het Patrijzenbos (Lendelede):

Betreed de betoverende wereld van avontuur en ontdekking met onze dappere held Blob en zijn charmante vriendinnetje Owlivia de uil. Samen nemen ze je mee op een opwindende en gezinsvriendelijke zoektocht in het adembenemende Patrijzenbos in het idyllische Lendelede.

Tijdens deze magische speurtocht word je vergezeld door de speelse Owlivia en nodigt Blob je uit om deel te nemen aan een reis vol plezier en verwondering. Terwijl je de prachtige natuur van het Patrijzenbos verkent, zal je worden ondergedompeld in betoverende spelletjes, intrigerende weetjes en boeiende activiteiten die zowel jong als oud zullen betoveren.

Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je je eigen unieke Blob-figuurtje maakt en geniet van de interactieve en leerzame momenten onderweg. Of je nu als gezin, vrienden of individu deelneemt, deze zoektocht belooft een onvergetelijke dag vol lachen, leren en verbinden.

Dus, vergezel Blob en Owlivia op dit avontuurlijke pad en ontdek samen de magie van het Patrijzenbos. Het is een kans om te genieten van kostbare momenten, omringd door de schoonheid van de natuur en de vreugde van het samen zijn.

17. Gezinszoektocht Blob in Provinciedomein Bergelen (Wevelgem):

Laat je betoveren door de betoverende wereld van avontuur en verkenning, terwijl je op stap gaat met onze moedige held Blob en zijn charmante metgezel Yske de ijsvogel. Samen nemen ze je mee op een opwindende en gezinsvriendelijke ontdekkingsreis in de weelderige omgeving van het prachtige provinciedomein Bergelen, gelegen in het schilderachtige Gullegem (Wevelgem).

Tijdens deze magische speurtocht word je begeleid door de vrolijke Yske en nodigt Blob je uit om deel te nemen aan een avontuur vol plezier en leerzame ervaringen. Terwijl je de weidse natuurlijke schoonheid van het provinciedomein Bergelen verkent, word je verwend met boeiende spelletjes, fascinerende weetjes en interactieve bingo die jong en oud zullen betoveren.

Laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je eigen unieke Blob-figuurtje creëert en geniet van de interactieve en leerrijke momenten onderweg. Of je nu met je gezin, vrienden of alleen deelneemt, deze zoektocht belooft een onvergetelijke dag vol lachen, leren en samenzijn.

Dus, neem deel aan het avontuur en ontdek samen met Blob en Yske de magie van het provinciedomein Bergelen. Het is een unieke kans om kostbare momenten te beleven te midden van de natuurpracht en de vreugde van het ontdekken.

18. Gezinszoektocht Blob in het Orveytbos (Zwevegem):

Stap in de betoverende wereld van avontuur en ontdekking met de onverschrokken Blob en zijn speelse metgezel Walter, de Waterdraak. Samen nemen ze je mee op een opwindende en gezinsvriendelijke zoektocht door de weelderige omgeving van het pittoreske Zwevegem.

Terwijl je deze magische speurtocht volgt, zul je betoverd worden door de charme van Walter en uitgenodigd worden om deel te nemen aan een dag vol plezier en educatie. Terwijl je het groene landschap van Zwevegem verkent, zul je genieten van boeiende spelletjes, verbazingwekkende feitjes en interactieve bingo die jong en oud zullen betoveren.

Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je je eigen unieke Blob-figuurtje creëert en geniet van de boeiende en leerrijke momenten onderweg. Of je nu met je familie, vrienden of alleen deelneemt, deze zoektocht belooft een onvergetelijke dag vol lachen, leren en samenzijn.

Dus, omarm het avontuur en ontdek samen met Blob en Walter de wonderen van Zwevegem’s natuurlijke pracht. Het is een unieke kans om kostbare momenten te ervaren, omringd door de schoonheid van de omgeving en de opwinding van het verkennen.

Bron: De officiële website van Toerisme Leiestreek vzw. Maar vooraf had ik ook eerst deze boeiende gezinszoektochten ontdekt in het magazine ‘Visit West-Vlaanderen, Fietsen & Wandelen in de lekkerste provincie, editie 2023’.

Met dank aan: Toerisme Leiestreek vzw.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Toerisme Leiestreek vzw