Verwonder je in het betoverende Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne! Ontdek de pracht van de regio binnen en buiten, waar de natuurlijke schoonheid tot leven komt in de duinen, kust en zee. Scholen, verenigingen en groepen vinden op maat gemaakte programma’s, terwijl onze groene winkel uitnodigt met kaarten en zoektochten. Jonge avonturiers beleven opwindende zoektochten, en ons terras biedt een genot bij mooi weer. Duik in de interactieve expo “Sea Change” en ontdek tarieven op onze website. Mis de kans niet om deze attractie met korting te ervaren – haal je gratis Kustpas via www.kustpas.be voor een onvergetelijk avontuur in Duinpanne!

Wat valt hier zoal te beleven met je kinderen?

Genieten van het speelplein:
Ontdek de ultieme speelplek waar avontuur en verbeelding samenkomen! Onze betoverende omgeving daagt jonge ontdekkingsreizigers uit om hun grenzen te verleggen. Balanceer op apenbruggen, zwaai aan klimtouwen en bereik het opwindende vogelnest. Een wereld van speelse uitdagingen staat klaar om je innerlijke avonturier tot leven te brengen. Durf je het aan? Kom en ontdek het op ons spannende speelplein!

 

Neem eens deel aan een zoektocht:
Stap deze zomervakantie in een wereld vol mysterie en avontuur! Pak je smartphone en trek je stapschoenen aan, want een onvergetelijke ervaring staat voor je klaar: een meeslepende interactieve zoektocht. Volg intrigerende aanwijzingen terwijl je betoverende landschappen doorkruist en ontdek verborgen schatten die op ontdekking wachten. Elke stap brengt je dichter bij de oplossing van het raadsel, terwijl de pracht van de natuur je omringt. Dit is niet alleen een avontuur, maar ook een kans om blijvende herinneringen te creëren. Maak je klaar voor een zomerse escapade vol spanning, uitdaging en verwondering!

 

Snuister eens in het aquarium:
Verken de betoverende wereld van Aquariumsnuisteren, een unieke ervaring die je meeneemt op een reis door de wonderen van de Noordzee en het intrigerende aquariumleven. Onder leiding van een deskundige natuurgids, gebruikmakend van camera en microscoop, onthult deze reis de verborgen geheimen van de zeeën. Ontdek een microscopisch universum dat normaal aan het blote oog ontsnapt, bewonder kleurrijke zeebewoners en hun intrigerende gedrag, en krijg inzicht in de delicate balans van het onderwaterleven. Of je nu een doorgewinterde zee-enthousiasteling bent of gewoon op zoek naar een nieuwe ervaring, Aquariumsnuisteren biedt een diepgaand inzicht in de mysteries van de zee. Mis deze kans niet om te leren, ontdekken en je te laten verwonderen door de schoonheid van de oceanen.

 

Kom op ontdekking met de ganse klas en beleef een mooie activiteit:
Verken samen met je klas een wereld vol avontuur! Onze educatieve ervaring neemt leerlingen van elke leeftijd mee op een boeiende reis door de verborgen schatten van het bos, duinen, strand en zee. Ontdek de geheimen van de natuur, onder leiding van ervaren gidsen. Onze interactieve leerervaringen bieden niet alleen kennis, maar ook verwondering en respect voor de natuur. Of je nu kleuter of tiener bent, ons programma is afgestemd op leeftijd en niveau, en zorgt voor een blijvende educatieve ervaring. Leer, ontdek en geniet samen van de prachtige omgeving. Laat je inspireren door de magie van de natuur!

 

Sea Change:
“Sea Change” neemt je mee op een reis vol verbazingwekkende transformaties, van zeebodem tot oriëntatietoren. Ontdek actuele thema’s die onze planeet en haar bewoners raken. Verken de veranderingen onder water, ontmoet trekvogels op ooghoogte en laat je inspireren. Deze expo is meer dan een tentoonstelling – het is een kans om te leren en je te verbinden met de wereld. Mis deze gelegenheid niet om je horizon te verbreden en geïnspireerd te raken door de schoonheid en complexiteit van onze wereld.

 

Bron: Officiële website van toerisme Kust.
Met dank aan de dienst Toerisme van:WesttoerWesthoekLeiestreekde KustBrugse Ommeland en Visit West-Vlaanderen.
Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer, © Copyright David Samyn.