Dienst Toerisme Westtoer wil eveneens de mensen een hart onder de riem steken in deze moeilijke periode, en nodigt iedereen uit om te komen genieten van de rust van het platteland en de charme van het landschap dit najaar. Daarvoor werden enkele leuke en winterse wandelingen voor jullie geselecteerd, en dit is alvast de eerste. Graag nodig ik iedereen uit om deel te nemen aan deze wandeling, welke 9,2 kilometer lang is, en waarbij je onderweg twee totaal verschillende landschappen in de omgeving van Diksmuide verkent.

Deel 1 van deze wandeling neemt jullie mee naar het hoger gelegen gebied dat zich ten zuiden van Esen situeert. Hier geniet je van een prachtig panorama over de Westhoek en het lager gelegen gebied van Esen. Deel 2 van deze mooie tocht neemt jullie mee naar de Bethoosterse Broeken, dat is onderdeel is van het Krekedal of de Handzamevallei. Dit gebied is heel belangrijk voor diverse fauna & flora. Neem dus best je verrekijker mee om te genieten van een uniek schouwspel. Start en aankomst is het Marktplein in Esen.

Zeshoekige bordjes met de vermelding ‘Betoosterse Broeken wandelroute’ zorgen ervoor dat je nergens de weg verliest. Je kan natuurlijk ook steeds een papieren versie van deze wandeling bij de dienst Toerisme Westtoer voor slechts 3 euro. Honden moeten aan de leiband blijven tijdens je wandeling, en bij slecht weer wordt aangeraden om je van een stevig schoeisel te voorzien. Onderweg kan je er ook voor kiezen om de wandeling in te korten. Via deze link kan je ook de PDF-versie van de wandeling afprinten.

Bron: nieuwsbrief Westtoer, editie december 2020.

Met dank aan de dienst Toerisme Westhoek en de dienst Toerisme Westtoer.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.