Mocht het me lukken om jullie mee te nemen in een teletijdmachine, dan nam ik jullie mee naar het jaartal 1007, naar een nederzetting die toen de naam Britte droeg. Maar helaas is tijdreizen nu nog niet mogelijk, en daarom neem ik jullie vandaag mee naar de stad Bree in de provincie Limburg. Midden in de natuur en weg van de drukte van elke dag en de stad, vind je B&B ’t Welthof, waar je vriendelijk en gastvrij ontvangen wordt door Lieve, de gastvrouw.

Slapen doe je hier in een kamer met een dubbel bed, een enkel bed ofwel kies je voor het gezellige appartement dat perfect geschikt is voor 4 levensgenieters. Hier word je na een zalige nachtrust wakker in je eigen tempo, genietend van het mooie vergezicht over de akkers en weilanden, die langzaam weer tot leven komen van zodra de zon stilletjes aan omhoog klimt en de mist doet verdwijnen. Na het ontbijt kan je gerust eens wandelen op het erf, terwijl je kennismaakt met de vele paarden die de stoeterij rijk is.

In de keuken is het ondertussen een drukte van jewelste, want gastvrouw Lieve is reeds druk in de weer met het bakken van de zelfgemaakte broodjes; het zetten van vers geurende koffie en de voorbereiding van een uitgebreid ontbijt dat vooral bestaat uit gezonde streekproducten. Aan de ontbijttafel wordt het nooit eentonig, want elk ontbijt is weer anders dan de dag ervoor.

’t Welthof ligt vlak aan fietsknooppunt 197 en 23, wat ideaal is voor fietsers die een tocht in lusvorm willen maken. Wandelen kan natuurlijk ook in deze mooie streek. Lieve zal je graag tips geven om van elke dag een geslaagde uitstap te maken. Voor de sportievelingen onder jullie is er een tennisbaan, en een indoor piste. Beide zijn slechts op een boogscheut van je verblijf verwijdert.


Gastvrijheid, gezelligheid, rust, stilte, genieten, verwend worden, zalig slapen, heerlijk ontwaken


Winkelen en uit eten gaan is ook geen probleem, aangezien het centrum van de stad Bree slechts op 1,2 kilometer van je verblijf gelegen is. Stap op het Vrijthof de dienst Toerisme binnen, en laat je verrassen door de verschillende activiteiten die ze jou kunnen aanbieden. Het stadje heeft ook tal van winkels, waarvan de meeste tijdens de werken in het centrum, die tijdens ons verblijf volop uitgevoerd werden, best bereikbaar waren.

Om je honger te stillen zijn er tal van restaurants gevestigd in de nabijheid van de Markt en het Vrijthof. Wij kozen voor restaurant De Potter, in de Hoogstraat, waar je naast de vele gerechten op de kaart ook nog eens kan kiezen voor de suggesties van de chef. ’s Morgens geniet je hier van een lekker ontbijt, en ’s namiddags kan je het lekkere zelfgemaakte ijs proeven, of een ijstaart mee naar huis nemen.

B&B ’t Welthof vind je in de Roterstraat 60 – 62, in Bree.

www.welthof.be
info@welthof.be
+32 (0) 495 57 72 22
+32 (0) 89 47 20 02

Bron: folder van de stoeterij en B&B ’t Welthof

Met dank aan Lieve voor de heerlijke tijd, de vele tips, het lekkere ontbijt telkens weer, de leuke babbels en de pure Limburgse gastvrijheid die we mochten beleven.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.