Ontdek zeven fantastische gezinswandelingen in de betoverende Kempen, speciaal ontworpen zodat zelfs de jongste ontdekkingsreizigers spelenderwijs de magie van de natuur kunnen ervaren. Laat kinderen genieten van ravotten en ontdekken terwijl ze wandelen, een perfecte manier om de wondere geheimen van de natuur te verkennen.

Verken het betoverende Hekselienpad in Retie, een avontuur dat zowel jong als oud in vervoering brengt. Volg de gele sterren op het 2,7 km lange pad met boekje of de gratis app in de hand, en ontdek samen met je gezin het geheime heksenhuisje.

Zing, klim, spring en dans je een weg ernaartoe, inclusief een avontuurlijke oversteek van een moeras op een houten knuppelpad met hindernissen.

Onderweg ontdek je zeldzame planten, dieren en magische wezens in het bos. Hekselien, bekend uit de kinderboekenreeks van Retiese auteur An Melis, beschermt niet alleen de flora en fauna van de Witte Netevallei, maar schittert ook als hoofdrolspeler in de verhalen. Een magisch en leerzaam avontuur voor het hele gezin!


Stap terug in de tijd en laat kinderen van 8 tot 12 jaar weer buiten spelen zoals vroeger met het avontuurlijke Stoerparcours in Herselt. Gelegen tegenover taverne Mie Maan in het groene domein Hertberg, biedt dit 4 km lange boswandelpad volop uitdagingen en spannende opdrachten voor jonge ontdekkingsreizigers.

Te midden van de bomen kunnen ze zich uitleven op opwindende speeltoestellen. Let op: de pijlen wijzen niet altijd de juiste weg, dus bereid je voor op een spannende ontdekkingstocht!

Wist je dat het bouwen van kampen een absolute must is in de verschillende afgebakende speelbossen? Bovendien is er ook een hondenweide waar viervoeters zich helemaal kunnen uitleven!


Verken het mysterieuze Grave Ravenpad in Ravels, waar oude volksverhalen tot leven komen en kinderen worden geleid door betoverende wezens. Ontdek de IJle Prijen, Hugo de Raaf en de IJzeren Zeug terwijl je door de bossen wandelt en in aanraking komt met de rijke geschiedenis van de streek.

Speciaal ontworpen voor kinderen tot 6 jaar, prikkelt de wandeling hun zintuigen, leert hen over het bos en stimuleert beweging. Een betoverend avontuur dat de natuurlijke magie en het spel in de omgeving benadrukt.

En wist je dat oudere kinderen kunnen genieten van de streeklegenden door deel te nemen aan een spannende smartphonequiz?


Beleef wandelplezier voor het hele gezin op het Pagadderpad in Dessel.

Dit avontuurlijke pad van 2,5 km neemt je mee over water, door het bos en zelfs naar de wolken.

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen, klimmen, leren, trekken, gooien en zelfs spetteren in het water langs het parcours.

Een bezoek aan de Sas4-toren, met 216 treden om een hoogte van 37 meter te bereiken, belooft een prachtig uitzicht en een geocache-avontuur voor speurneuzen.

En vergeet niet: na de wandeling wachten de speeltuin en de Pannenkoekenboot op een bezoekje. Een dag vol plezier en ontdekking voor het hele gezin!


Verken het Totterpad met Bernard de Bever in Meerhout,

een avontuurlijke tocht van 1,6 km in natuurgebied De Vloyen. Volg de mysterieuze pootafdrukken, balanceer over boomstambruggen, klauter

over obstakels en maak kennis met wonderlijke dieren en planten. Je kunt
zelfs in een vogelnestje klimmen!

Trek je botten aan en laat je niet afschrikken door wat modder. En vergeet niet dat een avontuurlijke speelzone voor kinderen sinds de zomer van 2020 de pret compleet maakt.

Een spannende en leerzame ervaring voor jonge ontdekkingsreizigers!


Betreed de StoerToer in Mol, een opwindende wandeltocht vol hindernissen, perfect voor stoere kinderen van 3 tot 12 jaar oud! Dit 3 km lange avontuur in de Molse bossen biedt volop speelplezier en de kans op vuile kleren.

Volg de wegwijzers, klauter over boomstammen, spring over obstakels, rol van de duinen, en daag elkaar uit met dennenappels. Het bos wordt een avontuurlijke speeltuin dankzij houten speeltoestellen die naadloos opgaan in het terrein. En als er nog energie over is, wacht aan het einde een prachtige speeltuin.

Wist je dat zelfs de allerkleinsten zich zullen vermaken op de heuveltjes langs het parcours, met de fiets of te voet? Natuurlijk met respect voor andere avonturiers! Een dag vol heldhaftigheid en plezier voor de hele familie.


Ga op avontuur met de kleintjes vanaf 4 jaar op de Keimannetjeswandeling in Balen en keer terug met fascinerende
verhalen.

Speur naar de Keimannetjes, schattige kaboutertjes met stenen hoofdjes,
die zich soms onder Moeder Aarde verstoppen.

De 1,7 km lange tocht is keitof en biedt volop ontdekking. Neem een
adempauze in de picknickhut en geniet daarna van recreatiedomein
Keiheuvel, een paradijs voor kinderen.

Scheur rond op het gocartparcours, plons in het zwembad of ontdek de kinderboerderij voor een rustiger moment. Een dag vol plezier, avontuur en ontspanning voor het hele gezin!


Bron: Officiële website van Visit Kempen, waar nog heel veel leuke activiteiten te ontdekken zijn.

Met dank aan Visit Kempen en Toerisme Provincie Antwerpen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright De Backer Mie, © Copyright Van Baelen Susy, © Copyright Art Kathleen, © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen.