Verken de Kempense bossen en velden zonder belemmeringen door gebruik te maken van deze vijf toegankelijke paden. Neem je buggy, rolstoel, loopfiets of bolderkar mee en geniet samen van een zorgeloze tocht in de natuur. Niemand hoeft thuis te blijven dankzij deze drempelvrije routes.

Reuze Rollerpad in Kasterlee:

Begin je avontuur aan de basis van de Kabouterberg in Kasterlee, waar een 0,9 kilometer lang Reuze Rollerpad begint. Deze route biedt een betoverend uitzicht op zandheuvels en luchtwortels, en volgens de legende is het de thuis van kabouters. Het pad is rolstoeltoegankelijk en er is zelfs een zandspeelbak die de ervaring naar een hoger niveau tilt. Klik hier voor een printbare versie van de wandeling.

Park Vorderstein in Schoten:

Ontdek de toegankelijke paden in Park Vordenstein, Schoten, met een lengte van 3,7 kilometer. Laat je betoveren door een reis door de tijd terwijl je door imposante smeedijzeren poorten en charmante Franse lanen wandelt. Deze route voert je langs historische bezienswaardigheden zoals het koetshuis, vijvers, een paviljoen en levendige oranjerietuinen met een overvloed aan dahlia’s, azalea’s en rododendrons. Klik hier voor een printbare versie van de wandeling.

Landloperskolonie in Merksplas:

Beginnend bij bezoekerscentrum 5-7 in Merksplas-Kolonie, begint een 5 kilometer lange toegankelijke route. Je wordt meteen teruggevoerd naar een tijd van twee eeuwen geleden, toen landlopers en varkens dit gebied bewoonden. De route voert langs de overblijfselen van dit historische domein, waaronder oude varkensstallen, de landloperskapel, de strafinrichting en de begraafplaats, waardoor je een glimp opvangt van dit stuk Europees erfgoed. Klik hier voor een printbare versie van de wandeling.

Bels Lijntje in Turnhout:

Tjoeke, tjoeke, tuut, tuut! Langs het voormalige Bels Lijntje tussen Turnhout en Tilburg gaat nu een toegankelijke wandelroute van 2-4 kilometer. Het startpunt is bij de Stadsboerderij nabij Veldekenshof. Dit bevindt zich in het sfeervolle Park Heizijdse Velden, waar je kunt genieten van dieren, een kruidentuin, zelfpluktuin, zintuigentuin en een natuurspeeltuin. Klik hier voor een printbare versie van de wandeling.

De Averegten in Heist-op-den-Berg:

In het Provinciaal Groendomein De Averegten hebben we een toegankelijke route van 3,9 kilometer uitgestippeld. Je wandelt langs majestueuze bossen, weelderige weilanden, serene vijvers en een bioboerderij met schattige schapen. Geniet van een ontspannen picknick op het ponton achter de plantentuin en sluit af in het gezellige eetcafé het Boshuis. Voor de kinderen is er volop plezier in de natuurspeeltuin Hobbeldonk, met waterpret, kleuterplezier en zandige avonturen in overvloed! Klik hier voor een printbare versie van de wandeling.

Tip: in de Vakantiegids Kempen 2023, kan je op pagina 21 de QR-code scannen, waarmee je alle hierboven beschreven routes kan openen op je smartphone.

Bron: Vakantiegids Kempen 2023 en officiële website van Visit Kempen.

Met dank aan: Visit Kempen en Toerisme Provincie Antwerpen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright De Backer Mie, © Copyright Cornille Tom, © Copyright Toerisme Provincie Antwerpen.