Duik deze herfstvakantie in een originele buitenactiviteit door deel te nemen aan een wandelzoektocht. Er is een nieuwe wandelroute in het Provinciaal Domein Puyenbroeck gemaakt, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, waarbij je speelse vragen moet beantwoorden. Als je nog meer plezier wilt beleven, kun je ook speurtochten doen in het Drongengoedbos en de Kalkense Meersen. Een leuke manier om de herfst te verkennen!

Wandelzoektocht 1 gaat door in Puyenbroeck, Wachtebeke en is 6 kilometer lang:
Beantwoord vragen om je weg te vinden in Puyenbroeck via knooppunten. Als je goed wandelt, kun je dieren spotten, over een hoge hangbrug lopen en genieten van meerdere speeltuinen. Het wordt een avontuurlijke ervaring! Met deze link kan je de wandelzoektocht downloaden.

Wandelzoektocht 2 gaat door in de Kalkense Meersen, Schellebelle en is 6 kilometer lang:
Steek de Schelde over, wandel tussen pluizige koeien en geniet van een smakelijke pannenkoek in de Kalkense Meersen. Maar vergeet niet eerst de vragen op de knooppuntenbordjes juist te beantwoorden om de weg te vinden! Met deze link kan je de wandelzoektocht downloaden.

Wandelzoektocht 3 gaat door in het Drongengoedbos, Aalter en is 5 kilometer lang:
In het Drongengoedbos vind je alles, van houten paden en betoverende bomen tot speelzones. Het is een enorme groene speeltuin. Laat je innerlijke speurneus los en wie weet spot je zelfs enkele herten (bambi’s) onderweg!
Met deze link kan je de wandelzoektocht downloaden.

Bron: mail van toerisme Oost-Vlaanderen (Routen), editie oktober 2023.

Met dank aan: Routen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Routen, © Copyright Griet Vandepitte, © Copyright David Samyn.