Ik heb bijna geen informatie teruggevonden op het net betreffende de hoofdrolspeler in dit verhaal, namelijk Jan-Baptist Van Lent, naar wie deze wandeling vernoemd is. Wat we wel weten is dat hij voor 1812 getrouwd was met Maria Voûte; en dat er aan de gevel van het Administratief Centrum Ertvelde een gedenkplaat hangt, die in december 1998 onthuld werd naar aanleiding van de 200e verjaardag van de Boerenkrijg.

De wandeling heeft een totale afstand van 5,5 kilometer, en kan in een lusvorm worden gewandeld. Officieel gezien ligt de start aan de kerk, maar indien je een inwoner bent van Doornzele, kan je praktisch gezien bijna aan je deur kan starten, om dan nadien daar effectief ook weer aan te komen. Om alles makkelijk te laten verlopen is deze wandeling bewegwijzerd met witte bordjes met daarop de tekst “Jan-Baptist Van Lentpad”. 

Heb je liever toch een grondplan van de wandeling, dan kan je deze hier downloaden. De oorspronkelijke wandeling verliep enkel over verharde wegen doorheen de straten van Doornzele; maar sinds de aanleg van het koppelingsgebied tussen Rieme Zuid en Doornzele Noord, heb je nu ook nog de mogelijkheid om de wandeling uit te breiden als je de onverharde wegen wil trotseren. In het koppelingsgebied zijn her en der banken voorzien, waar je even tot rust kan komen en genieten van dit prachtig stukje natuur.

Bezienswaardigheden onderweg zijn:

  • de molen van Doornzele, die af en toe opengesteld wordt voor het publiek en die je laat genieten van een mooi uitzicht
  • de Dries, die beschermd is als cultuurhistorisch landschap
  • het beeld “De mens van het offer” aan de kerk van Doornzele
  • het koppelingsgebied met wandelpaden

Bron: website van de gemeente Evergem, waar je naast deze wandeling nog tal van wandelingen en fietsroutes kan ontdekken.

Met dank aan de gemeente Evergem.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.