Deze wandeling welke genoemd werd naar wijlen pastoor Alois Walgraeve, laat jullie genieten van de talrijke panorama’s die Vlaams-Brabant rijk is. Geniet onderweg van de stilte en de mooie vergezichten terwijl je langs velden, weiden en boomgaarden wandelt, door de streek van het Belgisch trekpaard. Neem zeker de tijd om een bezoek te brengen aan het Museum van het Belgisch trekpaard, gelegen op het dorpsplein van Vollezele (Galmaarden).

Starten doe je vanaf de Sint-Pauluskerk, in de Bakkerstraat in Vollezele (Galmaarden) voor een afstand van 8,1 kilometer over een glooiend terrein, met heel wat hoogteverschillen. Deze wandeling is een suggestie op het wandelnetwerk Pajottenland, en is bewegwijzerd door middel van rechthoekige borden, voorzien van een rode opdruk.

De knooppunten die je moet volgen zijn: 631 – 632 – 633 – 626 – 625 – 624 – 623 – 628 – 629 – 630 en 631. Op de website van de dienst Toerisme Vlaams-Brabant, kan je de wandelkaart downloaden als PDF. Of gebruik de app: www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelapp

Bezienswaardigheden:

  • de schitterende vergezichten over Herne, Edingen en Tollembeek.
  • de Congoberg, een van de zeldzame sites in Vlaanderen waar zeer oude sporen van menselijke bewoning ontdekt werden
  • het Museum van het Belgisch trekpaard in Vollezele

Tip:

Kom op de derde zondag van oktober naar Vollezele, en vier samen met dit Pajotse dorpje de Dag van het Brabantse Trekpaard. Op die dag zijn er menwedstrijden, shows, huifkartochten, krachtdemonstraties, keuringen en de befaamde Brillantworp. Meer info vind je op www.brabantstrekpaard.be

Bron: # Dewandelprovincie – Wandelen in Vlaams-Brabant, da’s buiten-gewoon! Een brochure waarin je naast deze wandeling, nog tal van andere wandelingen kan terugvinden welke je het mooie landschap van Vlaams-Brabant doen ontdekken.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Lander Loeckx.