Oud-Heverlee in Vlaams-Brabant is een plaats waar ik hele goede herinneringen aan over hou, aangezien ik hier in de zomer van 1978 mijn opleiding in de legerkazerne heb gehad, vooraleer ik dan in september vertrokken ben naar Brakel in Duitsland, om mijn eenheid bij de transmissietroepen te vervoegen. Ons bataljon bestond uit telegrafisten, radio-operatoren, chauffeurs en bovendien moesten we dan ook nog eens een Amerikaanse raketbasis bewaken en veilig stellen.

Hier in deze streek is er een boswandeling van 8,5 kilometer voorzien doorheen het Meerdaalwoud. Dit pad slingert zich een weg tussen de bomen en is heel toegankelijk voor mensen met een rolstoel of buggy. De wandeling gaat doorheen een militair domein, waar de toenmalige bunkers plaats gemaakt hebben voor de heidevegetatie; en vanop de toegankelijke observatiepost krijg je een mooi zicht over het landschap.

Er zijn twee startplaatsen voorzien. Start 1 vertrekt aan de Speelberg, Weertse dreef in Oud-Heverlee en start aan knooppunt 132; en start 2 vertrekt aan De Torenvalk, Naamsesteenweg in Oud-Heverlee en vertrekt aan knooppunt 119. Aan jullie de keuze.

Wanneer je start aan De Torenvalk, moet je deze wandelknooppunten volgen: 119 – 121 – 120 – 122 – 123 – 125 – 110 – 126 – 132 – 133 – 125 – 123 – 120 – 121 – 121 – 119. Je kan natuurlijk ook op stap met de app: www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelapp. Aangezien deze wandeling een suggestielus is op het wandelnetwerk Zuid-Dijleland, kan je de kaart bestellen voor de prijs van 6 euro bij de dienst Toerisme.

Bron: Magazine Groene Gordel & Hageland.

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder aan Mevrouw Sabrina Wuyckens en Mevrouw Kirsten Cels.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme VLaams-Brabant en de foto’s werden genomen door Dhr Lander Loeckx (©).