Benodigdheden:


📍 4 teentjes knoflook
📍 1 ui
📍 1 tomaat
📍 2 el. kokende olie
📍 1 eetlepel sojasaus
📍 1/2 zakje magic sarap (kruiden om het gerecht te accentueren) in plaats van zout
📍 1 varkensschouder, welke in blokjes gesneden wordt
📍 1 blik bonen met tomatensaus
📍 2 aardappelen in blokjes gesneden
📍 1 wortel in ronde gesneden
📍 1 blokje varkensknorr (optioneel) en doperwtjes
📍 2 el. UFC Banana Ketchup-saus (zoet en pittig) optioneel

Werkwijze:
1. Verhit de olie in een kookpot en voeg de ui toe als de ui warm is, doe de knoflook en de 
tomaat erna.
Het wordt aanbevolen om te bakken totdat de uien zacht worden. 
Zachte uien hebben de lekkere zoete smaak die een gerecht beter maakt.

2. Bak het varkensvlees nadien bruin. Bak de blokjes varkensvlees met de rest van de 
ingrediënten tot het lichtbruin tot middelbruin wordt. Het varkensvlees moet nog steeds mals 
worden door te koken. Dit is de reden waarom hierna bonen met tomatensaus en water worden 
toegevoegd. Ik voeg ook een stuk knorrblok toe om meer smaak van het varkensvlees te laten 

opvallen, 1 eetlepel. sojasaus, 2 eetlepels UfC-bananenketchup, en groene erwten.

Je kunt ook een paar stukjes gedroogde laurierblaadjes toevoegen om je afritada beter te 

laten ruiken en smaken. Het is alleen optioneel. Het duurt ongeveer 40 minuten om het 

varkensvlees zacht te maken. Afhankelijk van het vlees kan het langer zijn.

3. Voeg vervolgens wortel, en aardappelen toe en kook minimaal 10 minuten. Je kunt langer 

gaan dan dat als je de groenten liever zacht hebt. Breng tenslotte op smaak met zout of 

magic sarap en gemalen zwarte peper.


Opmerking:

De magic sarap en sojasaus, bananenketchup zoet en pittig, vind je in een Aziatische 
winkel. (Www.toko4all.nl).
De varkensschouder kan je, indien gewenst, vervangen door kip.
Eet smakelijk! 
Faye Maegermans

Bron: een recept dat ik ontving van Faye Maegermans.
Info betreffende de foto's op deze pagina: Copyright © Faye Maegermans.