Benodigdheden:
📍 4 teentjes knoflook
📍 1 ui
📍 1 tomaat
📍 2 el. kokende olie
📍 1 eetlepel sojasaus
📍 1/2 zakje magic sarap (kruiden om het gerecht te accentueren) in plaats van zout
📍 1 varkensschouder, welke in blokjes gesneden wordt
📍 1 blik bonen met tomatensaus
📍 2 aardappelen in blokjes gesneden
📍 1 wortel in ronde gesneden
📍 1 blokje varkensknorr (optioneel) en doperwtjes
📍 2 el. UFC Banana Ketchup-saus (zoet en pittig) optioneel
Werkwijze:
1. Verhit de olie in een kookpot en voeg de ui toe als de ui warm is, doe de knoflook en de
tomaat erna.Het wordt aanbevolen om te bakken totdat de uien zacht worden.
Zachte uien hebben de lekkere zoete smaak die een gerecht beter maakt.
2. Bak het varkensvlees nadien bruin. Bak de blokjes varkensvlees met de rest van de
ingrediënten tot het lichtbruin tot middelbruin wordt. Het varkensvlees moet nog steeds mals
worden door te koken. Dit is de reden waarom hierna bonen met tomatensaus en water worden
toegevoegd. Ik voeg ook een stuk knorrblok toe om meer smaak van het varkensvlees te laten
opvallen, 1 eetlepel. sojasaus, 2 eetlepels UfC-bananenketchup, en groene erwten.
Je kunt ook een paar stukjes gedroogde laurierblaadjes toevoegen om je afritada beter te
laten ruiken en smaken. Het is alleen optioneel. Het duurt ongeveer 40 minuten om het
varkensvlees zacht te maken. Afhankelijk van het vlees kan het langer zijn.
3. Voeg vervolgens wortel, en aardappelen toe en kook minimaal 10 minuten. Je kunt langer
gaan dan dat als je de groenten liever zacht hebt. Breng tenslotte op smaak met zout of
magic sarap en gemalen zwarte peper.
Opmerking:
De magic sarap en sojasaus, bananenketchup zoet en pittig, vind je in een Aziatische
winkel. (Www.toko4all.nl).
De varkensschouder kan je, indien gewenst, vervangen door kip.
Eet smakelijk!
Faye Maegermans
Bron: een recept dat ik ontving van Faye Maegermans.
Info betreffende de foto's op deze pagina: Copyright © Faye Maegermans.