Verlang je naar een dag vol avontuur, omgeven door de rustgevende melodie van kabbelend water? Dan is packraften dé ervaring die je zoekt! Laat je betoveren door een onvergetelijke dagtocht op het water, een samensmelting van avontuur en sereniteit die je nog lang zal bijblijven.

Stel je voor: jij en je packraft, een lichtgewicht opblaasbare kajak, de trouwe metgezel op je ontdekkingstocht. Laat je meeslepen door het unieke parcours dat speciaal voor jou is uitgestippeld, een boeiende reis door de betoverende Mandelvallei in de weelderige Leiestreek.

Wandel langs oevers versierd met riet en wilgen, en ervaar de opwinding van het peddelen terwijl je door het kalme water glijdt. Adem de frisse lucht in terwijl je de natuurlijke pracht om je heen in je opneemt. Ontdek ongerepte hoekjes die alleen toegankelijk zijn via het water en geniet van het gevoel van vrijheid dat alleen de rivier je kan geven.

Packraften is meer dan een activiteit, het is een onvergetelijk avontuur dat je verbindt met de natuur op een diepgaande manier. Laat je zorgen achter je en laat je meevoeren op het ritme van de stroming terwijl je nieuwe vergezichten ontdekt en je zintuigen tot leven komen. Pak je kans om de betoverende Mandelvallei te verkennen op een manier die je nooit eerder hebt ervaren. Klaar om het water te trotseren en herinneringen te creëren die blijvend zijn? Pak je packraft en laat het avontuur beginnen!


Het concept: 8 kilometer wandelen, 4 kilometer peddelen


Ontdek de betoverende Mandelvallei op een unieke manier – met packrafting! Laat je avontuur beginnen vanuit het schilderachtige provinciedomein Baliekouter in Wakken. Met een kaart in de hand en een lichte packraft op je rug, vertrek je op een onvergetelijke reis.

Laat je meeslepen door een prachtige wandeling van 8 kilometer door het rustige landschap langs de Mandel. Onderweg ontvouwen zich charmante plekjes zoals de zelfpluktuin O’Bio, de betoverende Amandeltuin,  het gezellige ’t Blatend Schaapje en de historische Ginstesite. Voor een heerlijke picknick kun je terecht bij hoeveslagerij Mandeldaele, waar smaakvolle lekkernijen wachten.

Een handige trap in het idyllische Oostrozebeke leidt je naar het water, waar je een peddeltocht van 4 kilometer begint. Laat je betoveren door het kabbelende water van de Mandel terwijl je in alle rust peddelt. Terug in Wakken, stap je moeiteloos uit de packraft en wandel je ontspannen terug naar de Baliekouter.

De route op de Mandel is perfect voor gezinnen en kindvriendelijk avontuur. En alsof dat nog niet genoeg is, is de Baliekouter zelf een prachtige plek om voor of na je packraft-avontuur te genieten. Een cafetaria wacht om je te verwennen met lekkernijen. Laat deze unieke ervaring niet aan je voorbijgaan en dompel jezelf onder in de magie van de Mandelvallei met packrafting!

Meer informatie betreffende het packraften op de Mandelvallei in de Leiestreek krijg je door op deze link te klikken, waardoor je rechtstreeks op de officiële website van Toerisme Leiestreek terecht komt. Klik hier wanneer je een kaartje met de af te leggen route wil downloaden.

Via deze link kom je rechtstreeks op de website van de organisatie die ervoor zorgt dat jullie hier een packraft kunnen huren, om dan te genieten van een ongelooflijke ervaring in deze mooie streek.

Bron: Magazine ‘Visit West-Vlaanderen, fietsen en wandelen in de lekkerste provincie, editie 2023.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Fagus Outdoor.