Via de dienst Toerisme provincie Antwerpen, en in het bijzonder dankzij Mevrouw Mariel Rosier, ontvang ik regelmatig een persbericht in mijn mailbox, dat ik dan mag promoten op mijn website. Het nieuws dat me nu aangeboden werd, gaat vooral over de samenwerking tussen de provincie Antwerpen en de regionale zenders ATV en RTV. In totaal ontdek je 15 fietsknooppuntenroutes live op je televisie, welke je nadien zelf kan verkennen op het terrein met je favoriete fietsbubbel.


 

 

15x Fietsplezier met je bubbel

 

 


Starten doen ze met de lus ‘900 jaar norbertijnen in Landschapspark de Merode’, waarin de abdij van Tongerlo, samen met de kastelen en het vele groen in en om Westerlo, de hoofdrol opeist. Geniet van spectaculaire dronebeelden, routes op maat van de recreatieve fietser en véél toeristische aanraders. Dit initiatief kwam in het voorjaar van 2020 als geroepen. In totaal zijn er 15 knooppuntenroutes die je als fietser uitnodigen om in je eigen streek op verkenning te gaan.


 

 

Van picknick- tot Instagramplek

 

 


‘Op de fiets’ brengt elke fietsroute vanaf  de start tot aan de aankomst op je beeldscherm. Op die manier zit je van thuis uit mee in het zadel, en kan je genieten van het landschap en de stemmige hoekjes. Nadien kan je zelf een keuze maken uit dit ruime aanbod; om dan onderweg te genieten vanop een picknickdekentje van het prachtige landschap. Van zodra alles weer veilig kan, zullen de terrasjes je graag uitnodigen voor een tussenstop.

Gedurende 8 weken lang loopt ‘Op de fiets’ op ATV en RTV/TV Plus; en elke week staat er een nieuwe fietsroute op het programma, met telkens 5 reportages van maandag tot vrijdag. Deze worden meermaals per dag uitgezonden. In september start men dan met de najaarsreeks , welke tot 7 routes zal bestaan.


 

 

Toproutes om de hoek

 

 


Meer details, kaartjes, gpx-coördinaten en een link naar de video’s van alle fietsroutes vind je hierGraag geef ik ook mee dat de 15 fietsroutes van ‘Op de fiets 2020’ downloadbaar zullen blijven.

Bron: persbericht provincie Antwerpen, editie mei 2021.

Met dank aan de dienst Toerisme provincie Antwerpen.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Toerisme Provincie Antwerpen