“Actief zijn, bewegen, en plezier maken! Deze wandeling is beslist geen gewone wandeling. Onderweg wachten spannende avonturen, zoals een klimparcours, stappalen, een evenwichtsbalk, een duikelrek, touwenparcours, een klimnet en nog veel meer! Het bewegwijzerde multimovepad strekt zich uit over een indrukwekkende afstand van 4,5 kilometer en is opgedeeld in twee prachtige lussen.

Het vertrekpunt bevindt zich vlakbij de openbare parkeerplaats aan de kruising van de Canadaweg in Poperinge en de Leeuwerikstraat in Vleteren. Wat deze route extra bijzonder maakt, is dat de vele obstakels die je onderweg tegenkomt, gemaakt zijn van hout uit de Sixtusbossen en het kasteeldomein de Lovie.

Deze wandelroute biedt een perfecte mix van avontuur voor de kinderen, cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid. Kortom, een geweldige gelegenheid voor een gezinsuitje waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Dus trek je wandelschoenen aan, neem je familie mee en ga op ontdekkingstocht!”

Dit bewegwijzerde multimovepad van in totaal ongeveer 4,5 kilometer bestaat uit twee lussen. De start is in de nabijheid van de openbare parking op de hoek van de Canadaweg (Poperinge) en de Leeuwerikstraat (Vleteren).

Op jullie pad ontdek je een klimpalenparcours, klim- en stappalen, een evenwichtsbalk, een duikelrek, een touwenparcours, een klimnet, … Kortom volop klimmen, springen en landen, glijden, slaan, trekken en duwen, wandelen en lopen. Veel van de aanwezige constructies werden gemaakt met hout afkomstig uit de Sixtusbossen of het kasteeldomein van de Lovie zelf.

De lus door de Sixtusbossen doorkruist ook een speelzone. Kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten en kampen bouwen. De lus doorheen het kasteeldomein De Lovie brengt een mooie mix van erfgoed, natuur en ravotplezier.

  • Locatie: Sixtusbossen
  • Start naast de parking op de hoek van de Canadaweg (Poperinge) en de Leeuwerikstraat (Vleteren).

Het multimovepad Sixtusbossen – De Lovie is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, de Lovie vzw, Sport Vlaanderen, de gemeente Vleteren en de stad Poperinge. Arbeiders van Natuur en Bos en de Lovie legden hierbij de nodige creativiteit aan de dag.

Bron: 4 Zalige Wandelbelevingen via mail ontvangen van Visit West-Vlaanderen, september 2023.

Met dank aan: Visit West-Vlaanderen, Westtoer, David Samyn.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Westtoer, © Copyright David Samyn.