Dat wandelen doorheen het centrum van een mooie stad en genieten van een terrasje in de binnenstad op een perfecte manier te combineren zijn, dat word je onderweg duidelijk tijdens het wandelen van deze tocht van 7,5 kilometer doorheen de straten van de stad Gent.

Dankzij StapAf en de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen werd een mooie wandeling voor jullie uitgestippeld die vertrekt op de Vrijdagmarkt. Voor wie met de wagen komt, kan zijn voertuig hier kwijt op de ondergrondse parking.

Het traject is grontendeels verhard en situeert zich enerzijds tot aan de Huidevetterskaai in het noorden van de stad, en anderzijds tot aan de Kantienberg in het zuiden van deze Oost-Vlaamse hoofdstad.

De rode draad van deze wandeling zijn onder andere de lekkerste buurten, die je laten genieten van suggesties voor een smakelijke tussenstop, welke al dan niet voorzien kunnen worden van een stevige schuimkraag.

Vervolgens is het aangenaam slenteren doorheen de drukke binnenstad, waar je tal van mooie gebouwen en parken voorbij wandelt, om dan even later volleidg tot rust te komen aan de oevers van de Leie en de Lieve.

Mooie stopplaatsen onderweg zijn:

  1. Gras- en Korenlei
  2. Sint-Pietersplein
  3. Vooruit
  4. Stadsbrouwerij Gruut
  5. Patershol

Infopunt Visit Gent:

Sint-Veerleplein 5, 9000 Gent
Telefoon: 09 / 266 56 60
www.visitgent.be

Info betreffende de wandeling en downloaden route:

https://www.tov.be/nl/lekker-gents

Bron: Lekker Gents:© Copyright Toerisme Oost-Vlaanderen

Met dank aan de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen.
Met dank aan StapAf.
Met dank aan Visitgent.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.