Op mijn website , wil ik iedereen evenveel aandacht geven, zonder een uitzondering te maken. Daarom wil ik vandaag een extra pagina posten om de kleuters eens een mooie uitstap te bezorgen. Graag neem ik jullie, (groot)ouders en kleuters, mee naar de Kempen en meer bepaald naar Lier, een stad die aan de samenloop van de Grote en de Kleine Nete ligt. Lier wordt ook al eens ‘de poort der Kempen’ genoemd, en kreeg als bijnaam Lierke Plezierke.

Op een speelse manier neemt Schaap jullie mee doorheen de stad. Nadat je het wandelboekje hebt aangeschaft bij Visit Lier voor slechts 6 euro, kan je Schaap volgen op zoek naar haar vriendjes. Schaap is verloren gelopen in de stad en onderweg roept ze de hulp in van Poes, Valk, Hond, Eekhoorn en Eend. Tijdens de zoektocht passeren de dieren langsheen enkele bezienswaardigheden en mooie plekken in de stad.

Schaap laat jullie de mooiste Lierse locaties ontdekken, terwijl jullie worden ondergedompeld in een verhaal over vriendschap en samenwerking. Tijdens de wandeling die start op de Grote Markt en slechts 1,3 kilometer lang is en tevens buggyvriendelijk, worden de kinderen uitgedaagd om een kleine opdracht uit te voeren. Kortom plezier voor het ganse gezin. Nadien kan je het boek thuis gebruiken om uit voor te lezen, of om cadeau te doen.

Bron: Nieuwsbrief  Toerisme Kempen, editie april 2022.

Met dank aan de dienst Toerisme Kempen, en de dienst Toerisme Visit Lier.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Ryckaert Gino.