Laat je betoveren door de betoverende Hollewegenwandeling in Vilvoorde! Deze unieke wandelroute neemt je mee op een avontuur door de prachtige natuur en het historische erfgoed van deze bruisende stad. Terwijl je door de holle wegen loopt, omgeven door weelderig groen en imposante bomen, word je ondergedompeld in een oase van rust en sereniteit.

Tijdens de wandeling zul je versteld staan van de adembenemende schoonheid van de holle wegen, die gevormd zijn door eeuwen van natuurlijke erosie. Je kunt genieten van het gevoel van verbondenheid met de natuur terwijl je wandelt door deze unieke en mysterieuze paden.

Onderweg kom je langs historische bezienswaardigheden, zoals oude boerderijen en charmante kasteelruïnes, die getuigen van een rijk verleden. De wandeling biedt ook prachtige uitzichten op het omliggende landschap, waardoor je je even kunt terugtrekken uit de drukte van het dagelijkse leven.


De Hollewegenwandeling in Vilvoorde is een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Het is een uitstekende gelegenheid om te genieten van de rust van de natuur en tegelijkertijd te leren over de rijke geschiedenis van deze charmante stad. Dompel jezelf onder in de magie van deze wandelroute en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Start deze wandeling in het Park Drie Fonteinen en geniet in deze groene oase langsheen de Franse, de Engelse en de Japanse tuin. Nadat je de bekende Medialaan achter je laat, wandel je via een holle weg naar de Tangebeekvallei en -bos. Niettegenstaande deze wandeling dichtbij de Brusselse Ring ligt, geniet je volop van het groen en de rust.

De te volgen wandelknooppunten van het wandelnetwerk Brabantse Kouters zijn: 9 _ 91 – 95 – 624 – 623 – 96 – 97 – 98 – 99 – 9. Park Drie Fonteinen vind je terug op de Beneluxlaan 32, in Vilvoorde.


Even stoppen onderweg kan in brasserie De Drie Fonteinen in het midden van het park; ofwel in Bar Partout, waar je een uitzicht hebt over de sportvelden van het Eurovolleycenter.

Logeren in deze buurt kan bij:

Bron: Wandelgids ‘Het kriebelt in #dewandelprovincie!’, wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!

Met dank aan de dienst Toerisme Vlaams-Brabant en in het bijzonder Mevrouw Sabrina Wuyckens.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: ©Toerisme Vlaams-Brabant/Lander Loeckx.