Onder de noemer van ’toegankelijke routes’, hebben de Oost-Vlaamse regio’s honderden fietsroutes die voor iedereen uitnodigend zijn. Zelfs mensen met een beperking of gezinnen met  jonge kinderen, die graag fietsen, kunnen daarvan optimaal gebruik maken. Op de nieuwe website van Routen, staan er 3 toegankelijke fietsroutes, waarvan Het Leen fietsroute er één van is. Maak tijdens je tocht ook kennis met het Kwadenbos, de Lembeekse bossen en de Oosteeklose bossen.

Start en aankomst liggen in het Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo, waar je kan genieten van 260 hectare puur natuur. Je vindt er onder andere een cafetaria, een picknick-, speel- en ligweide. De opeenvolgende bordjes die je onderweg moet tegenkomen zijn: 58 – 98 – 62 – 88 – 5 – 5 – 11 – 24 – 30 – 28 – 15 – 13 – 9 – 59 – 56 – 54 – 57. Onderweg geniet je van de rust van de Lembeekse bossen en de gezellige drukte van Waarschoot en Lovendegem.

Leuke plaatsen onderweg:

  • knooppunten 54 – 56 – 59: Schipdonkkanaal
  • knooppunten 13 – 15: Beirtjesbrug
  • knooppunten 15 – 28 – 30: Lievekanaal
  • knooppunten 11 – 5 – 88: Lembeekse bossen

Stopplaatsen onderweg:

  • mits een kleine afwijking van de route ter hoogte van knooppunt 11, fiets je verder naar knooppunt 77 en 78, en daartussen bevinden zich Taverne Barbos met speeltuin; en taverne Ter Burchgraeve, eveneens voorzien van een speeltuin. Beide tavernes hebben ook een buitenterras.
  • tussen knooppunten 15 en 28, vind je taverne de Akkerhoeve, waar een buitenterras en een grote speeltuin voorzien zijn

Info en fietsroute: website Routen

Met dank aan de dienst voor Toerisme Oost-Vlaanderen

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Ryckaert Gino.