Graag wil ik deze pagina starten met een klein stukje aardrijkskunde betreffende de mooie streek waarheen ik jullie van harte wil uitnodigingen.

Het Meetjesland vind je terug in het noordwesten van onze provincie Oost-Vlaanderen. Het is een erg landelijke regio die zich tussen Gent en Brugge situeert, en die in het noorden grenst aan Zeeuws-Vlaanderen.

Het westen wordt omarmd door de provincie West-Vlaanderen, en oostelijk en zuidelijk van het Meetjesland bevindt zich Gent en het Waasland. Typerend voor deze streek zijn de kenmerkende cultuurlandschappen; de polders met tal van waterlopen en de kreken.

Op het programma staat een fietstocht van 50 kilometer langsheen vlakke en landelijke wegen, en de start en aankomst van je route is het dorp van Maldegem-Kleit.

Je eerste knooppunt is 14 en de opeenvolgende knooppunten die je verder hoeft te volgen zijn: 18 – 19 – 24 – 97 – 96 – 94 – 99 – 98 – 58 – 3 – 13 – 9 – 7 – 61 – 72 – 77 – 70 – 66 – 52 – 53 – 65 – 67 – 64 – 68 – 71 – 69 – 14. In Krakkeveld is een parking voorzien voor je wagen. Van Kleit gaat het richting Adegem, Eeklo, Waarschoot (Lievegem), Zomergem, Ursel, Oostwinkel en helemaal terug naar Kleit.

 Bezienswaardigheden onderweg zijn:

  • de Cuelenaersmolen  (mits een kleine afwijking van je route)
  • het museum Driveway
  • de oevers van Veldekens-Vaart
  • de oevers van de Lieve
  • de oevers van het Kanaal van Schipdonk

Nuttige stopplaatsen onderweg:

Logeertip:

Ben je ook geinteresseerd in een kopij van dit prachtige boekje ‘Komen een Belg en een Hollander in het Meetjesland, waarin ik deze mooie fietstocht terugvond? Klik dan meteen op deze link en vraag jou versie gratis aan.

Bron: Komen een Belg en een Hollander in het Meetjesland, een editie van de dienst Toerisme Meetjesland.

Met dank aan de dienst Toerisme Meetjesland.
Info betreffende de foto op deze pagina: © Ryckaert Gino.