Spijtig, maar de zomer van 2019 is nu echt voorbij. Daar zijn de vele koude en natte dagen een mooi bewijs. De fervente fietser, is een echte Flandrien en laat zich daardoor niet kisten; goed wetende dat er ook in de herfst- en wintermaanden nog talrijke dagen zijn waarop er kan gefietst worden.Wil jij graag zuinig met jouw (elektrische) fiets omgaan? In deze onderstaande lijst vind je vier belangrijke tips om je stalen ros te beschermen


Als eerste tip, opteren we om je fiets ergens droog en warm te bewaren


Weersomstandigheden zoals regen en vorst kunnen de levensduur van je elektrische fiets verkorten. Zorg er dan ook voor dat de kabels van jouw fiets bevriezen en dat je je stalen ros beschermt tegen de regen welke je fiets aantast. Plaats daarom je fiets steeds op een droge en warme plek. Heb je geen overdekte plaats die je fiets kan beschermen, zorg dan voor een hoes die ademend is. 


Aangezien de capaciteit van de accu heel belangrijk is, wordt deze hier als tweede tip vermeld


De capaciteit van je accu achteraan je fiets, is afhankelijk van de temperatuur. Immers, hoe kouder het wordt, des te korter de accu meegaat. Daardoor neemt de capaciteit van de accu af, maar ook dat is op te lossen. Volg daarom de volgende tips: 1e) Zorg ervoor dat de accu niet in de stilstaande fiets buiten blijft zitten. 2e) Neem de accu mee naar binnen en bewaar deze in een ruimte die niet vochtig is. 3e) Gebruik je de accu langere tijd niet? Laad deze dan toch elke maand een uurtje op. Dit verlengt de levensduur.


Tip nummer drie vraagt om je fiets regelmatig te wassen


Om de fietsers, net als de automobilisten, te beschermen tegen ongevallen, wordt er tijdens de vriesperiode regelmatig zout op de wegen en fietspaden gestrooid. Je kan prima fietsen dan, maar zorg er wel voor dat je na de rit de fiets goed schoonmaakt. Het is heel belangrijk dat je niet enkel de wielen spoelt, maar ook de rest van de fiets. Daarna droog je de fiets goed af en plaats je deze op een droge en warme plek.


Tot slot is er nog tip nummer vier: Kies voor Opti Coat bescherming


Door voor een Opti Coat bescherming te kiezen voor jouw fiets, bescherm je de fiets tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan regen en vorst. Deze permanente lakbescherming is een coatinglaag die ervoor zorgt dat de lak op de fiets behouden blijft en verontreinigingen worden geweerd. Op deze manier blijft het oppervlak van jouw fiets in uitstekende staat.

Wil je meer informatie over de verschillende vormen van coating en de bijbehorende tarieven? Neem dan eens contact op met Opti Coat Nederland!

Bescherm jij jouw fiets al voldoende tegen de weersinvloeden of kan het beter? Zo’n Opti Coat beschermlaag is absoluut een aanrader. Het neemt jouw veel schoonmaakwerk uit handen. Niet alleen in de winter maar zeker ook in de zomer na het fietsen op een regenachtige dag!

Bron: mail fietsnetwerk.nl editie oktober 2019 – Copyright © Fietsnetwerk NL, Alle rechten voorbehouden

Met dank aan fietsnetwerk.nl

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Ryckaert Gino.