In Westerlo’s Grote Markt is er opnieuw leven in de oude bakkerij, want Chef Tom Maes en gastvrouw Helga Blockx hebben het geliefde ‘Diverso’ restaurant overgenomen. Ze presenteren er een verfijnde Italiaans-Mediterrane keuken op gastronomisch niveau. Ondanks de uitdaging na chef Eros Tomassetti, gaan ze enthousiast de uitdaging aan.

Tijdens de renovaties is het industriële karakter van het pand behouden gebleven, maar er is een extra vleugje gezelligheid toegevoegd. De charmante en tegelijk industriële stijl van het gebouw is bewonderenswaardig behouden gebleven. De open keuken vormt een opvallend element en creëert een intieme sfeer op de oude bloemzolder.

In een vorige fase van zijn leven runde Tom een bedrijf genaamd Maes Horeca Service, waar hij grootkeukens en horecamateriaal beheerde en apparatuur importeerde uit Spanje en Italië. Daar begon zijn liefde voor Italië en de authentieke keuken. Helga, daarentegen, is gepromoveerd in de biomedische wetenschappen, maar ontdekte al snel dat ze voldoening haalt uit het gelukkig maken van mensen. Na een zoektocht naar een geschikte locatie, startten ze Hotel Villa Alice met 14 kamers aan de Belgische kust. Ook daar vormde de Italiaans-Mediterrane keuken de basis voor vele gerechten.

Na 10 jaar in Westende zijn ze verheugd om weer in de Kempen te wonen, vooral de prachtige bossen rond Westerlo hebben hun hart gestolen. Toen het pand van Eros te koop kwam, viel alles op zijn plaats. De naam Alice wordt nu op z’n Italiaans uitgesproken. Terwijl de nostalgie van het kusthotel behouden blijft, leggen ze de nadruk op hun huidige, authentiek Italiaanse keuken. Ze blijven zich inzetten om mensen een fijne en gezellige avond te bezorgen met hoogwaardige gerechten. Uiteraard worden deze vergezeld door zorgvuldig geselecteerde wijnen, aangezien wijn ook een van hun passies is.

Voor een verrassende ervaring wordt de Pasta Alice aanbevolen, waarvan het geheime ingrediënt Colatura di Alici is, een vissaus op basis van gefermenteerde ansjovis. Samen met kappertjes, taggiasca-olijven en gedroogd tonijnhart resulteert dit in gedurfde, maar bijzonder smakelijke pasta. Naast de à la carte opties is er keuze uit een 4-gangen verrassingsmenu of een 5-gangen suggestiemenu.

Alice Gastronomia biedt dinergelegenheid van woensdag tot en met zaterdag, en op vrijdagmiddag is er tevens de mogelijkheid voor een lunch.

Elke nieuwe maand brengt een nieuw menu met zich mee, omdat we alleen de allerbeste producten van het moment gebruiken. Ontdek via deze link ons actuele menu en geniet van de heerlijke veranderingen!

Met grote trots kondigen we aan dat we nu officieel deel uitmaken van de ‘Bistronomie’-familie. Ontdek onze no-nonsense benadering met kwaliteitsvolle keuken, vriendelijke service en een sfeervol decor. Klik hier voor meer informatie!

Wil je meer te weten komen over onze gerechten en bereidingen? Neem een kijkje op onze Instagram– en Facebook-pagina, waar we af en toe een glimp van onze keuken delen! Mocht je nu nog met een vraag zitten, gebruik dan het contactformulier om ons je vragen op te sturen.

Bron: een tekst die ik ontvangen en bewerkt heb van Mevrouw Helga Blockx, van Alice Gastronomie.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: © Copyright Helga Blockx, © Copyright Hendrik Biegs.