Deze fietstocht in Halle en fusiegemeente Zoersel, heeft een totale afstand van 3O kilometer, en start en eindigt in Halle-dorp om je van daar uit verder te begeleiden in de toeristische cluster: het Land van Playsantiën, een groene regio middenin de Antwerpse Kempen, die zich uitstekend leent tot het maken van daguitstapjes per fiets.

Onderweg breng je een bezoek aan de historische Dobbelhoeve, je maakt kennis met het dorpscentrum van Halle en tot slot liggen er heel wat kapelletjes, kanalen, een molen en een heus fort langsheen dit traject op jou te wachten. Deze landelijke fietstocht verloopt grotendeels over vlakke, verharde wegen met hier en daar enkele stroken die niet verhard, maar wel goed bereidbaar zijn.

Helaas is de fietstocht niet bewegwijzerd, daarom word je deze link gratis aangeboden waarop de volledige routebeschrijving, alsook alle details van de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt, is beschreven: http://www.reisroutes.be/fietsroutes/fietsen-rondom-halle-zoersel-43-1.aspx.

Geef je ogen goed de kost op deze plaatsen:

  1. Het centrum van Halle
  2. Het Boshuisje en Bezoekerscentrum Zoerselbos
  3. De Stenen Molen van Pulderbos
  4. De Boskapel
  5. Het Fort van Oelegem
  6. De Dobbelhoeve
  7. De Sint-Jozefkapel