We schrijven winter 2018. Het moment waarop het startschot gegeven wordt van de negende editie van het winterwandelfestijn. Maak je klaar om te genieten van heerlijk winterse wabdelingen waarbij je onderweg kan genieten van iets lekkers om je te verwarmen of om terug een beetje op krachten te komen. Deze wandelingen zijn er voor iedereen, dus zowel voor de recreatieve wandelaar alsook voor de meer geoefende wandelaar en zelf voor gezinnen met kinderen.

Deelnemen doe je voor slechts 5 euro per persoon en in die prijs zijn de proevertjes onderweg reeds inbegrepen. Voor meer informatie betreffende de wandelingen kan je steeds terecht bij: Land van Playsantiën, Antwerpsesteenweg 246, 2390 Malle. Telefoneren kan naar het nummer 03 / 310  05  14. Mailen kan naar info@landvanplaysantiën of surf naar hun website www.landvanplaysantiën.be.


Winterwandelfestijn 2018 – 2019: Lille – Malle – Ranst – Zandhoven – Zoersel


Een eerste wandeling staat gepland op woensdag 26 december, onder de noemer Kerst op Hemeldonk (Lille). Het is ondertussen een traditie geworden dat de Gierlenaren op tweede kerstdag naar Hemeldonk wandelen. Het Davidsfonds Gierle en Toerisme Lille ontvangen iedereen in de stemmige Schuur, gevuld met warmte, muziek en een hapje en een drankje.

Het traject is bewegwijzerd en leid je langsheen paadjes en landwegen naar de kerststal op Hemeldonk. De kerststal is het pronkstuk met levensgrote, mooie beelden omringd door levende dieren. Geniet daar van de gezelligheid, de warme drankjes rond de vuurkorven. Daarna wenkt de verlichte kerktoren en de Schuur waar ‘Cocktail Special’ voor de muzikale omlijsting zorgt.

Inschrijven kan je door je aanwezigheid op voorhand te melden bij toerisme@lille.be of via lucvandeweerd@skynet.be. Je kan vrij vertrekken tussen 14 en 16 uur aan Cultuurruimte De Schuur, Singel, 2275 Gierle. Meer info omtrent deze activiteit kan je bekomen bij Toerisme Lille, Rechtestraat 44, 2275 Lille; 014 / 44  82  33; toerisme@lille.be.

Bron: Land van Playsantiën – Winterwandelfestijn 2018 – 2019.

Met dank aan de dienst Toerisme Land van Playsantiën.

Info betreffende de foto op deze pagina: © Copyright Toerisme Land van Playsantiën