Wijnhandel Brigitte werd opgericht in 2004. Momenteel gespecialiseerd in een groot assortiment in Zuid-Amerikaanse wijnen. De passie voor wijn hebben we gekregen toen we regelmatig naar Duitsland op vakantie gingen. Wij zijn dan ook gestart met een groot assortiment Duitse wijnen die we zelf invoerden, gevolgd door Zuid-Afrikaanse, Italiaanse en Spaanse wijnen.

In 2000 leerden we de Zuid-Amerikaanse wijnen kennen en toen mijn echtgenoot in april 2012 overleed, heb ik een keuze moeten maken en koos ik voor de Zuid-Amerikaanse wijnen uit Chili en Argentinië. Deze beide landen bieden een waaier van prachtige wijnen aan, en ik heb het geluk gehad om in contact te komen met invoerders in deze wijnen zij hebben namelijk het grootste assortiment in België.

27-05-2014 12-16-36

Ondertussen hebben we een goede relatie opgebouwd en zijn we partners geworden. De wijngaarden kenmerken zich door een persoonlijke aanpak op kleinschaal met wijnen die een uitstekende expressie vormen van de terroir waarbinnen ze gemaakt worden. Wijnhuis Brigitte presenteert diverse wijnen met elk hun eigen stijl.

Voor Argentinië de streken:

Mendoza, Patagonia en Salta.

Voor Chili de streken:

Aconcagua, Casablanca, Colchagua, Maipo en San Antonio.

Wijnhuis Brigitte richt zich voornamelijk naar particulieren, verenigingen, bedrijven. Wij geven wijndegustaties op verplaatsing. Voor particuleren: U nodigt familie, vrienden, en kennissen uit, weliswaar wijnliefhebbers die dan vrijblijvend kunnen proeven en ook de nodige informatie krijgen over de wijn. De gastvrouw wordt op het einde van de degustatie beloont met het kiezen van verschillende wijnen. Dit gebeurd altijd in een gezellige sfeer.

Voor verenigingen is er een andere formule. Het is betalend maar u krijgt er rijkelijk iets voor terug, en als vereniging ontvang je op de som van de totale verkoop 10% korting waarmede geplande investeringen mede kunnen gefinancierd worden. Wij leveren ook wijnen voor feesten met gratis gebruik van de glazen. Niet opgebruikte wijnen worden teruggenomen.

Wijn van de maand:

Saurus Barrel Fermented Pinot Noir: handgeplukte, geselecteerde druiven. De gisting gebeurt on nieuwe Franse eik. De gisting duurt 8 maanden. Aroma’s: bosvruchten, braambessen en frambozen. Serveren: rosbief, ham, fondue en kazen. 

Rawén Grand Reserve Cabernet Sauvignon: deze speciaal geselecteerde wijn rijpt 14 maanden in Amerikaanse eiken vaten. De rode tonen worden aangevuld met prachtige en elegante aroma’s. Fluweelachtige tannines. Serveren: wild en stevig rood vlees.

In Situ Signatures Wines Cabernet / Sangiovese. lekkere pastawijn.

Tierra Vientos Syrah Reserva: uitstekende kwaliteit. Gerijpt op Franse eik. Aroma’s: rode en blauwe bessen, pruimen. Zachte afdronk. Serveren: bij rood vlees, kazen en barbecue.

Cava Marques de Monistrol Brut: Gemaakt van geselecteerde druiven uit onze eigen wijngaarden. Druivensoorten: Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Marques de Monistrol is een van de toonaangevende producenten van cava in San Sadurni d’ Anoia in 1882, in het hart van de Penedés. Sindsdien het begrip in kwaliteit en productie van de beste schuimwijnen uit Spanje en volgens de strengste traditionele methode. Tweede gisting op de fles en ouder worden in onze kelders. Strogele kleur, uitzonderlijke balans en fijne aroma’s gevormd tijdens de fles veroudering. Serveren: aperitief, perfecte begeleiding met wit vlees, visgerechten.

Voor bedrijven leveren wij de gepaste wijn als relatiegeschenken. Voor alle inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen. Voor een afspraak: 0476/678.151. U bent van harte welkom! U kan me ook volgen op mijn facebookpagina!

Brigitte

Neem zeker eens een kijkje op haar nieuwe website!