Benodigdheden voor 12 à 14 muffins:
- 170 gram pure chcocolade
- 2 eieren
- 1 deciliter koffie (mag ook espresso zijn)
- 6 eetlepels, of iets meer Schotse whisky (vb: whisky Speyside of een goede Blended)
- 130 gram suiker
- 120 gram boter
- 250 gram zelfrijzende bloem
- een snuifje zout
- 25 gram bruine suiker
Werkwijze:
- smelt de chocolade au bain-Marie en hou warm
- klop de eieren los; roer er de koffie en de whisky onder
- voeg de gesmolten chocolade en de suiker toe en meng alles goed onder elkaar
- smelt de boter, laat lichtjes afkoelen en spatel onder het chocoladebeslag
- schep tenslotte de bloem, het zout en de bruine suiker onder het beslag
- schik papieren muffinvormpjes op een bakplaat en schep er het beslag in
- bak de whiskymuffins gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190° Celcius
Eet smakelijk.
Dit recept kwam tot stand dankzij de vriendelijke medewerking van Willy Minne, waarvoor mijn dank.