Benodigdheden voor 12 à 14 muffins:

  • 170 gram pure chcocolade
  • 2 eieren
  • 1 deciliter koffie (mag ook espresso zijn)
  • 6 eetlepels, of iets meer Schotse whisky (vb: whisky Speyside of een goede Blended)
  • 130 gram suiker
  • 120 gram boter
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • een snuifje zout
  • 25 gram bruine suiker

Werkwijze:

  • smelt de chocolade au bain-Marie en hou warm
  • klop de eieren los; roer er de koffie en de whisky onder
  • voeg de gesmolten chocolade en de suiker toe en meng alles goed onder elkaar
  • smelt de boter, laat lichtjes afkoelen en spatel onder het chocoladebeslag
  • schep tenslotte de bloem, het zout en de bruine suiker onder het beslag
  • schik papieren muffinvormpjes op een bakplaat en schep er het beslag in
  • bak de whiskymuffins gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190° Celcius

Eet smakelijk.
Dit recept kwam tot stand dankzij de vriendelijke medewerking van Willy Minne, waarvoor mijn dank.