Speciaal voor de mindervaliden heeft het Dijk- en Oorlogsmuseum uit Westkapelle in Zeeland een wandelroute op papier gezet welke een totale afstand heeft van ongeveer 4 kilometer, welke toegankelijk is voor rolstoelgebruikers aangezien de route grotendeels over straten en de dijk loopt.

Starten doe je in de Zuidstraat 154 – 156 in Westkapelle en je hebt de keuze om ofwel voor de wandeling ofwel na de wandeling het museum, met zijn gezellige ontvangstruimte, waar je een kopje koffie of iets anders kan drinken, te bezoeken. Verder is dit museum rolstoelvriendelijk, er is een lift en een invalidentoilet aanwezig en men beschikt hier ook nog over twee rolstoelen, welke kunnen geleend worden tijdens de wandeling.

De routebeschrijving van deze wandeling is eveneens te koop in dit museum voor de prijs van 0,50 euro en de liefhebbers kunnen onderweg enkele vragen beantwoorden over de monumenten die ze tegen komen. Via de volgende link kom je op de website van het museum terecht, waar je nog eens alles kan nalezen: http://www.polderhuiswestkapelle.nl/

Met dank aan de dienst Toerisme Zeeland