Vanaf donderdag 30 juni is het Hagelandse dorpje Werchter volledig in de ban van de vele duizenden muziekliefhebbers die naar jaarlijkse gewoonte afzakken naar de festivalweide om er gedurende 4 dagen lang hun idolen live aan het werk te kunnen zien.

Deze locatie is dan ook de ideale uitvalsbasis voor de Jack-Oproute, genoemd naar het cultuurhuis in het centrum van dit dorp, alsook naar het legendarische bier dat in de oude brouwerij De Palmboom werd gebrouwd.

Deze fietstocht is samengesteld aan de hand van fietsknooppunten en heeft een totale afstand van 32,1 kilometer die je meeneemt langsheen de Demer en de Dijle. Starten doe je aan knooppunt 71 en vandaar gaat het verder via knooppunten: 25 – 23 – 24 – 69 – 68 – 70 – 61 – 11 – 92 – 67 tot wanneer je weer aankomt aan je startpunt, knooppunt 71.

Vanwege het landelijke aspect van deze streek, fiets je meestal langs autovrije wegen, af en toe krijg je zelfs een stukje onverhard voor de wielen geschoven, maar dat zal graag in dank worden aanvaard als je weet dat je ook langs de oevers van de Dijle en de Demer fietst, waar je kan genieten van mooie vergezichten.

In Tremelo kan je dan ook nog even stoppen aan het Pater Damiaanmuseum en onderweg naar Betekom passeer je het fietscafé ‘t Kwetterhof, waar je je dorst kan lessen met ee, glas Jack-Op. Schol !