Deze bewegwijzerde fietsroute welke een totale afstand heeft van 50 kilometer, start in Gierle in de Provincie Antwerpen aan de kantoren van VVV Nete en Aa Grobbendonk, waar je meteen geconfronteerd wordt met de watermolen van Grobbendonk. Deze onderslag watermolen had als doel het koren te malen en is zelfs nu nog maalvaardig; de geschiedenis van deze molen gaat terug naar het bouwjaar voor 1100.

Later werd de molen afgebrand en hersteld in 1268, nadien volledig verwoest in 1597 en in 1919 opnieuw door brand geteisterd. Uiteindelijk in 1921 begon men aan de herstelling van de molen en sinds 1962 werd de molen erkend als beschermd monument. Zeker dus een bezoekje waard, vooraleer je van start gaat met deze prachtige fietstocht.

De fietsroute neemt je onderweg mee door de vallei van de Aa naar de watermolen van Tielen, eveneens een onderslag watermolen die maalvaardig is, maar niet meer in gebruik is. Nadien fiets je weer helemaal terug naar je vertrekpunt in Grobbendonk. Andere bezienswaardigheden op je tocht zijn het Diamantmusuem van Grobbendonk en de Heggekapel in Poederlee.