Kortemark is een gemeente van ruim 12.000 inwoners in de provincie West-Vlaanderen en is gelegen in de vallei van de Krekebeek, een vertakking van de IJzer. Deze rivier speelde een belangrijke rol ten tijde van de Eerste Wereldoorlog toen de Belgische en Duitse soldaten zich langs weerszijden hadden ingegraven in de loopgraven. In Diksmuide bevinden zich vandaag de dag nog steeds twee monumenten die getuige zijn van deze gruwelijke oorlog: namelijk de IJzertoren en de Dodengang. (  https://www.langsvlaamsewegen.be/de-boterlandroute-op-verkenning-doorheen-de-polders/ ).

Vanaf zaterdag 12 februari tot en met zondag 6 maart is een rondreizende tentoonstelling te gast in het Archeologisch Site-Museum van Werken, gelegen in de Vladslostraat 9 te Kortemark. De tentoonstelling loopt van woensdag tot en met zondag van 14 tot 17 uur en de toegang is volledig gratis. Verder is het ook mogelijk omaangepaste gidsbeurten voor de prijs van 50 euro per groep aan te vragen, alsook kan men gratis een educatieve map voor het basisonderwijs aanvragen.

Doel van deze tentoonstelling is om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden op basis van de archeologische vondsten uit de Ginterregio betreffende de dagelijkse gewoontes van de Romeinen; waarbij aan de hand van 9 verschillende thema’s een mooi beeld wordt geschetst van hun ambachten, handel, eetgewoonten, religie enzoverder.

Meer info omtrent dit gebeuren vind je terug op de website van de dienst Toerisme van Kortemark via deze link:  http://www.kortemark.be/Toerisme/1671/default.aspx?_vs=0_N&id=1330 . Telefonisch kan je hen ook bereiken op het nummer 051 / 56  61  08.