Meeswijk is de startplaats voor deze wandeling over verharde wegen die bijna volkomen vlak zijn. De totale  afstand van negen kilometer laat je genieten van de dijken, het binnenland en het kasteel van Leut en dat terwijl je constant op de grens tussen ons land en buurland Nederland vertoeft.

Meeswijk grenst aan de Maas en een veerpont verbindt Meeswijk met het Nederlandse Berg aan de Maas, een deelgemeente van de gemeente Stein. Op slechts vijf kilometer verwijdert vind je Maasmechelen Village, een groot outletshoppingcentrum, dat zowel met de wagen, de bus of de trein makkelijk bereikbaar is.

De vertrekplaats voor deze niet bewegwijzerde wandeling is het kerkplein aan de Sint-Laurenskerk in Meeswijk. Ook deze vertrekplaats kan je makkelijk bereiken met de bus vanuit Genk, Maasmechelen en Maaseik. Heb je honger of dorst, dan kan je steeds terecht in één van de volgende horecazaken:

  • Café & Boerderijterras ’t Karraet, Sint-Laurentiusstraat 20 in Meeswijk; op de kaart staat onder andere vlaai van de dag, diverse lekkere broodjes, verse soep en Babbelkes (nachos, tapas, kaas, …)
  • Ristorante Fratelli, Pauwengraaf 39, Eisden (Maasmechelen); dit is een zeer aangenaam Italiaans restaurant met een gevarieerd aanbod aan lekkere gerechten, gelegen in de oudste multiculturele winkelstraat van Vlaanderen

De volledige routebeschrijving voor deze wandeling, kan je via de volgende link gratis downloaden: http://www.reisroutes.be/wandelroutes/meeswijk-maasmechelen-luswandeling-158-2.aspx

Leuke stopplaatsen vind je hieronder:

  • de zomer- en winterdijken
  • de Maas
  • het veer “Hoal Euver”, de verbinding tussen de Vlaamse en Nederlandse Maasoever
  • de windmolen “Nieuw Leven Molen”
  • het Kasteelhof, dat een brasserie en een restaurant omvat, ondergebracht in de vroegere kasteelstallen
  • het kasteel van Leut
Zin om meerdere dagen te verblijven in deze prachtige streek? Kijk meteen op de website van Hotel The Oak in Zutendaal via de volgende link: http://www.hotel-the-oak.be/. Hilde en Paul zullen u er heel gastvrij ontvangen!