Ben je een fervent wandelaar met zin om nieuwe uitdagingen aan te gaan? Dan is deze wandellus van 14 kilometer afstand een ideale uitdaging voor jou. Starten doe je aan het Bezoekerscentrum De Klapekster, Kolonie 41 in Wortel. Deze prachtige natuurwandeling neemt je mee langsheen sprookjesachtige dreven en het heidegebied in de buurt van Bootjesven. Vraag er naar in het bezoekerscentrum, de kaartjes zijn voor iedereen beschikbaar.

Onderweg wordt je getrakteerd op bos, graslanden en culturele trekpleisters zoals de landlopersbegraafplaats en de oude landlopersboerderij, waar het bezoekerscentrum De Klapekster is ondergebracht. Met een beetje geluk kan je onderweg verschillende dieren spotten, of kom je een herder tegen met zijn kudde schapen.

De wandeltocht is in een lusvorm samengesteld aan de hand van verschillende wandelknooppunten, zodat je startpunt, aan het einde van deze tocht, ook je eindpunt wordt. Starten doe je aan knooppunt 1 en wandel dan vervolgens naar 2 – 3 – 4 – 5 – 62 – 77 – 78 – 15 – 57 – 56 – 96 – 95 – 75 – 74 – 76 – 69 – 7 – 9 – 10 – 2 en helemaal terug naar knooppunt 1.