Deze wandeling van 14,5 kilometer start op de Camping Floreal Kempen, Herentalsesteenweg 64 in Lichtaart-Kasterlee, telt 20.735 stappen voor de geinteresseerden en is bewegwijzerd door middel van rechthoekige rood-witte borden met nummers, die je moet volgen.

Deze wandeling kan je gedurende het hele jaar door doen, maar in de maand oktober slaat de pompoengekte toe in Kasterlee en dat uit zich in pompoenstandbeelden en een pompoenregatta op de Kleine Nete; verder serveren de restaurants je de lekkerste pompoengerechten. Kom dit alles ontdekken op de Markt van Kasterlee op zondag 31 oktober.

De te volgen nummers langsheen het traject van deze wandeling zijn: 27 (je startplaats) – 25 – 24 – 22 – 21 – 20 – 16 – 15 – 17 – 18 – 31 – 29 – 28 – 27 (je aankomst dat dezelfde plaats is als je vertrek). Onderweg is er een verkorting mogelijk tussen de knooppunten 20 en 28. Deze wandeling verloopt grotendeels via vlakke of lichtgolvende wegen, veel boswegen, langs asfaltwegen en ook deels op een pad langs de Kleine Nete.

Als logeertip kan ik Hotel Keravic, Herentalsesteenweg 72 in Kasterlee aanbevelen. Dit charmant en klasserijk driesterren familiehotel beschikt over een hoogstaande gerenommeerde Franse keuken en een tuinterras van waar je een prachtig uitzicht hebt op de Kempense Heuvelrug. Je kan hier ook kiezen voor een heerlijk arrangement verfijnde keuken welke bestaat uit een overnachting met ontbijt, een glaasje champagne op de kamer en een verfijnd viergangendiner en dit alles voor de prijs van 98,50 euro per persoon. Aankomst op vrijdag of zaterdag is eveneens mogelijk mits een supplement van 17,50 euro. Kijk en lees alles nog eens na op hun website:  http://www.keravic.be