Nog tot en met 1 november van dit jaar is het Voelsprietenpad op Kasteeldomein Nieuwenhoven in Sint-Truiden geopend. Tijdens deze wandeling worden alle zintuigen van de kinderen gestimuleerd terwijl ze door het bos wandelen. Dat wil dus zeggen dat ze naast het zien van de dingen ook alles kunnen voelen, ruiken en ja, zelfs luisteren naar alles om zich heen.

Onderweg kunnen ze ook de dieren aanschouwen, de vijvers en de tuinen bewonderen of vol verwondering staren naar de eeuwenoude gebouwen. Zelfs proeven van kruiden, bloemen, groenten of fruit is perfect mogelijk. Kortom alles is hier aanwezig om je kind(eren) een onvergetelijke uitstap te bezorgen. Terwijl de kinderen genieten van deze wandeling, kunnen de ouders terecht in het café dat gelegen is in de haardzaal en torenkamer van het kasteel.

Hier geniet je van een lekker bio hapje en drankje, van diverse streekbieren en ambachtelijke hoeve- en streekproducten, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de vijvers, de aanpalende weides en de landerijen.

Lees hier alles over dit mooie initiatief.
Met dank aan de dienst Toerisme Limburg.

Bron: Nieuwsbrief Toerisme Sint-Truiden.