Voor deze tijd van het jaar…smaakt heerlijk zoet en fris…

Benodigdheden :

50 vlierschermen
4 citroenen
2 liter water
1350 gr. fijne suiker
40 gr. citroenzuur ( apotheek)
Fles spuitwater
Fles gin

Werkwijze :
Vlierbloemen (zonder stengel)+ citroen in schijfjes met pel + water + suiker + citroenzuur samen in een grote kom mengen.
Deze massa 4 à 5 dagen laten trekken en af en toe eens roeren.
Daarna het verkregen mengsel zeven en door een linnen doek gieten.
De vloeistof in plastiek fles gieten en bewaren in de diepvries tot gebruik.(1/2 literflesjes is altijd handig…)
Voor gebruik :
Neem 1,5 liter van het bekomen mengsel en meng dit met 1 fles gin.
Bij het opdienen schenk je 2/3 likeur en 1/3 spuitwater in een glas (+ ijsblokjes)

Bij ons thuis nemen we een goeie scheut van het verkregen mengsel (siroop) en vullen we ons glaasje verder met cava of witte wijn…lekker hoor!!
Met dank aan Isabelle Verdegem.