thumb_P1080569_1024thumb_P1080554_1024Of je nu alleen bent, als koppel of samen met de familie, weet dan dat alle seizoenen in deze prachtige streek in het hart van de Belgische Ardennen je uitnodigen om ontdekt te worden.

In de herfst kleurt de streek vuurrood; in de zomer waan je je in een groene long en des winters wordt de streek omgetoverd in een wit paradijs. Kortom elk seizoen heeft zo zijn typische kenmerken waarvan u als bezoekers dagelijks opnieuw kan genieten.

De streek van Houffalize en La-Roche-en-Ardenne is niet alleen een natuurlijke burcht, maar tevens een streek van contacten, waarbij de ontvangst en de kwaliteit van hun menselijke relaties ook hun trots zijn. Diezelfde kwaliteiten vallen je meteen ook op wanneer je als gast binnentreedt in B&B Villa le Monde. Gastheer Serge zorgt er dan ook voor dat je je direct thuisvoelt.

Gastvrijheid, gezelligheid, vriendelijkheid en een huiselijke sfeer creëren zijn de grootste troeven waardoor elke gast hier een ongelofelijke tijd meemaakt. Terwijl je rustig op één van de buitenterrassen geniet van een welkomstdrankje, staat Serge als een echte chef aan zijn barbecue om de heerlijkste gerechten klaar te maken. Het avondeten wordt dan geserveerd op een hoger gelegen terras, van waaruit je een prachtig zicht hebt op La Roche en de ruïne.

Wat ook heel leuk is, is dat je samen met andere gasten aan één tafel zit om te dineren. Op die manier leer je andere mensen kennen, kom je wat meer te weten over hun vakantieplannen, hun beroepen, hun dagelijkse leven en dat vind ik dan ook zo belangrijk. Hier ben je geen nummer, maar maak je gedurende de tijd dat je hier verblijft, als het ware deel uit van één groot gezin.

Na het diner dronken we samen met Serge nog twee lekkere koffietjes van La Chouffe, terwijl hij ons wist te bekoren met zijn vele verhalen van reizen uit verschillende werelddelen. Ook op vragen betreffende de omgeving of de verschillende activiteiten die hier mogelijk zijn, weet hij steeds een informatief antwoord te geven. Op die manier kan je de volgende dag en de uitstappen perfect plannen.

thumb_P1080549_1024Na een deugddoende nachtrust en een verkwikkende douche, namen we plaats in de veranda om te genieten van een heel lekker ontbijt. Zowel Serge als zijn vrouw Josette kwamen regelmatig kijken of er van alles voldoende was, zodat we zeker niets tekort kwamen. Natuurlijk: mooie liedjes duren niet lang en aan alles komt een einde. Tijd om afscheid te nemen van een fantastisch koppel dat deze B&B met hart en ziel runt en waar de gasten centraal staan. 

We hebben er van genoten en kunnen dit adres aan iedereen die deze streek van de Ardennen wil ontdekken, van harte aanbevelen. Bedankt Serge en Josette! Ook zin om enkele dagen te verblijven in B&B Villa le Monde? Kijk dan op hun website voor alle mogelijkheden en activiteiten en geniet net zoals wij van een heerlijke vakantie!