Het Nationale Park de Hoge Veluwe, met een totale oppervlakte van 5400 hectare bestaande uit bos, heide, vennen en stuifzand, vierde in 2010 zijn 75-jarig jubiluem en naar aanleiding daarvan werd in het centrumgebied van het park het Landschappenpad aangelegd. Dit pad is een route voor mindervaliden en deze 5 kilometer lange cultuurhistorische wandeling laat je genieten van alle hoogtepunten, zoals onder andere het Kröller – Müller Museum, de Franse berg en de vlakte van het Pampelse Zand, welke je onderweg in dit park tegenkomt. Tot slot zijn er langsheen deze route verschillende picknickplekken ingericht.


Cultuurhistorische wandeling op de Hoge Veluwe


Deze wandeling is uitstekend geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten, mensen die een scootmobiel bezitten, maar ook ouders en grootouders met een kinderwagen zijn van harte welkom. Een andere wandelingen dichtbij is de rondwandeling rond Jachthuis Sint Hubertus, welke een afstand heeft van 2,6 kilometer heeft. Daarnaast heb je ook nog de wandeling door de Landschappentuin, met een totale afstand van 1,2 kilometer.

Speciaal voor kinderen is er een “‘eigen” route aangelegd, de ”Knapzakroute”. Ook parkeren vlakbij het wandelpad is mogelijk; want het Landschappenpad start naast het Bezoekerscentrum op het Marchantplein.

Wil je meer info over de Hoge Veluwe en al de mogelijkheden die de streek te bieden heeft, klik dan op de volgende link en je komt er alles te weten: http://www.develuwe.nl/