Deze zoetzure schotel is in onze streken “de hoogvlieger”. Iedereen is verrukt over de heerlijke combinaties van de zoete en zure smaken. Deze smaken worden verkregen door een uitgebalanceerde combinatie van fruit en groenten, een weinig suiker, aangelengd met sausen, kruiden en de immer onmisbare chilipepers. Tijdens onze demonstratie gebruikten wij varkenslapjes als bestanddeel; maar evengoed kan u scampi of kipfilet gebruiken. Mo is de Thaise naam voor varkensvlees.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olie (olijfolie, maïsolie of desgewenst bakboter)
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 gram varkenssneden
  • 1 wortel
  • 1/2 ajuin
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 paprika
  • 1 blikje ananas (sap behouden)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels maïzena
  • vissaus
  • een weinig suiker

Bereidingswijze:

  • De olie in de wok laten aanbakken
  • De fijngehakte knoflook (Kratiem) aanbraden
  • De in fijne plakjes gesneden varkenssneden toevoegen samen met de vissaus
  • De wortel en ajuin toevoegen en laten doorbakken
  • Na enige tijd de komkommer, paprika en ananas bijvoegen en laten opbruinen
  • De tomatenpuree en ananassaus laten sudderen plus aanzoeten met een eetlepel suiker
  • De twee eetlepels maïzena aangelengd met drie eetlepels water toevoegen en dit alles even laten sudderen
  • Klaar om te serveren, eventueel garneren met enkele ananasschijven

Met dank aan Lidwina Van Limbergen die me dit lekkere recept heeft doorgemaild.