Oudenaarde, stad aan de Schelde en toegangspoort tot de Vlaamse Ardennen, heeft heel wat troeven in petto om het verblijf van de vele jaarlijkse bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Eerst en vooral is er de rijkdom van vele monumenten en historische gebouwen, welke je kan ontdekken via een stadswandeling, die je perfect naar al dat moois gidst.

Oudenaarde is ook trots op zijn brouwerijen Roman en Liefmans en geeft je dan ook de kans om het heerlijke gerstenat te proeven in één van de vele brasserieën, waar je in de zomer heerlijk kan vertoeven op hun terrassen. Daarenboven ademt Oudenaarde de sfeer uit van onvergetelijke momenten in de wielerwereld en hun helden in het Centrum ‘Ronde van Vlaanderen’.

Tot slot zijn er ook nog de fietstochten en de wandelingen doorheen de winkelstraten Broodstraat, Nederstraat, Einestraat en Hoogstraat. Winkelstraten die allen in de onmiddellijke buurt van het prachtige stadhuis en zijn grote markt gelegen zijn en waar winkeliers hun klanten met open armen ontvangen.

Na het winkelen, fietsen of wandelen moet de innerlijke mens natuurlijk ook weer gevoed worden, en dan ben je in restaurant Wine & Dine, gelegen in de Hoogstraat 34 te Oudenaarde, aan het juiste adres. Dit trendy en sfeervol ingerichte restaurant heeft een strak interieur waar het aangenaam en gezellig tafelen is. Daarenboven beschikt de zaak over twee verdiepingen en een zonneterras waar het bij aangenaam weer, heerlijk vertoeven is.

De kaart bestaat vooral uit gevarieerde seizoensgebonden klassieke, hippe en jonge gerechten, overgoten met culinaire verrassingen en telkens twee suggesties. Je hebt steeds de keuze uit een vijftal voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Ook een aantal salades en vegetarische schotels ontbreken niet op hun kaart. Er is zelfs een kaart voorzien voor de kinderen; waardoor je zelfs met het gehele gezin hartelijk welkom bent.

Wat je ook kiest van de kaart, wat op zich al geen makkelijke keuze is omwille van de verscheidenheid in gerechten, Leentje en Dennis zijn er trots op dat hun producten steeds vers zijn en met heel veel liefde worden klaargemaakt. De sfeer in het restaurant is heel gezellig, de bediening verloopt heel vlot en gastvrouw Leentje is voldoende aanwezig om alle klanten, ook al kom je daar voor het eerst, een gezellige en culinaire avond te bezorgen.

Samen met mijn vrouw waren we hier onlangs te gast, en wat ons vooral zal bijblijven is het gezellige sfeervolle interieur, de vlotte bediening en het lekkere eten. Kortom, wij zijn reeds overtuigd van al dat mooie wat Wine & Dine zijn klanten te bieden heeft, en dat we terugkomen, dat staat nu al vast. Dit is echt een aanrader om na een dagje winkelen, fietsen of wandelen in Oudenaarde, de dag mooi af te sluiten met een culinaire verrassing.