Van deze volle, geurige soep wordt gedurende de hele maaltijd gegeten. Gebruik zo mogelijk verse bergamotblaadjes. Jonge galanga (Kha Orn) is lichtgeel en heeft stevige, gladde roze scheuten. U kunt er verse jonge gember voor in de plaats gebruiken, maar de smaak daarvan is toch anders.

Benodigdheden voor vier personen.

  • 5 dl kokosmelk
  • 6 dunne plakken jonge galanga
  • 2 stengels citroengras (Ta Krai)
  • 5 verse bergamotblaadjes ( Bai Ma-grood)
  • 250 gr kipfilet, in plakjes gesneden
  • 0,75 dl vissaus (Nam Pla)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1,25 dl vers limoensap
  • 4 stengels verse koriander (Bai Pak Chee)
  • 5 groene Thaise chilipepers (Prik Khee Noo)

Bereidingswijze.

  • meng in een grote pan de helft van de kokosmelk met de galanga, citroengras en bergamotblaadjes
  • breng aan de kook en voeg de kip, vissaus en suiker toe
  • laat alles circa 4 minuten sudderen of tot de kip gaar is
  • giet er de rest van de kokosmelk bij en breng tegen de kook aan
  • meng het limoensap met de chilipasta in een terrine en roer er de soep door
  • garneer met de gescheurde korianderblaadjes en chilipepers en dien onmiddellijk op

Met een welgemeende dankjewel aan Lidwina Van Limbergen, die me dit recept doorgestuurd heeft.