Van deze volle, geurige soep wordt gedurende de hele maaltijd gegeten. Gebruik zo mogelijk verse bergamotblaadjes. Jonge galanga (Kha Orn) is lichtgeel en heeft stevige, gladde roze scheuten. U kunt er verse jonge gember voor in de plaats gebruiken, maar de smaak daarvan is toch anders.
Benodigdheden voor vier personen.
- 5 dl kokosmelk
- 6 dunne plakken jonge galanga
- 2 stengels citroengras (Ta Krai)
- 5 verse bergamotblaadjes ( Bai Ma-grood)
- 250 gr kipfilet, in plakjes gesneden
- 0,75 dl vissaus (Nam Pla)
- 2 eetlepels suiker
- 1,25 dl vers limoensap
- 4 stengels verse koriander (Bai Pak Chee)
- 5 groene Thaise chilipepers (Prik Khee Noo)
Bereidingswijze.
- meng in een grote pan de helft van de kokosmelk met de galanga, citroengras en bergamotblaadjes
- breng aan de kook en voeg de kip, vissaus en suiker toe
- laat alles circa 4 minuten sudderen of tot de kip gaar is
- giet er de rest van de kokosmelk bij en breng tegen de kook aan
- meng het limoensap met de chilipasta in een terrine en roer er de soep door
- garneer met de gescheurde korianderblaadjes en chilipepers en dien onmiddellijk op
Met een welgemeende dankjewel aan Lidwina Van Limbergen, die me dit recept doorgestuurd heeft.