Sander Wieland, een jongen van 18, afgestudeerd als bakker in Ter Groene Poorte in Brugge, heeft zijn jongensdroom een vorm gegeven. Sinds zijn zevende droomde hij ervan om een eigen bakkerij en patisserie te beginnen.

Een zwaar beroep met de meest ondankbare uren, maar toch zette deze jongeman door en liet hij de mensen van Assenede gedurende de voorbije twee jaar reeds proeven van zijn kunnen met zijn twee pop-ups.

Gedreven door de vele lovende reacties die hij toen kreeg, besloot hij om voortaan elke zaterdag als zelfstandig student zijn eigen koffiehuis te runnen en  ‘Sweet Kaffee’ was geboren.

 


Sweet Kaffee, een koffiehuis met een Hart voor iedereen!


Ondertussen is hij nu ook reeds afgestudeerd als meester-patissier, en wil hij heel Assenede en omstreken laten kennismaken en vooral laten genieten van zijn huisgemaakte creaties, om dan later stilaan over te schakelen naar een bakkerij.

Laat je in Sweet Kaffee verrassen met een klassiek gebak dat klaargemaakt wordt op een moderne manier en leer er nieuwe dingen ontdekken zoals een mascarponemousse met limoen en basilicum; een gewaagde combinatie, maar oh zo lekker!

Sweet Kaffee heeft een kleine kaart, omdat Sander enkel en alleen gebruik maakt van verse producten en alles met liefde bereid wordt.

De reacties van de vele klanten die zijn zaak reeds bezochten spreken boekdelen en zijn zeker een stimulans voor deze jonge chef om door te gaan en zichzelf steeds te verbeteren.


’s Middags lunch – ’s namiddags koffie met lekkers!


Gelukkig krijgt Sander hierbij de volle steun van zijn moeder Anja, die een deel van haar beddenzaak die ze runt, ingericht heeft als knus hoekje voor Sanders klanten.

Sweet Kaffee is gelegen in Slaapcomfort De Nachtrust, Hoogstraat 65, Assenede en is geopend van woensdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 tot 18.00 uur, en op zondag van 14.00 tot 18.00 uur. Ontbijt op zondag mits reservatie. Hou de facebookpagina in de gaten voor de datums betreffende het ontbijt op zondag. Sweet Kaffee heeft voorlopig nog geen website, maar je kan nu reeds op hun Facebookpagina  zien welke pareltjes Sander op je bord kan toveren, en wanneer er speciale themadagen worden gehouden!

 

Bron: Het Nieuwsblad.

Met dank aan Francis Wieland van wie ik deze pagina mocht plaatsen op mijn website.

Info betreffende de foto’s op deze pagina: Copyright © Sander Wieland.

 

 

 

 

Se.