Gelegen in het West-Vlaamse Heuvelland is Poperinge, de geboorteplaats van Dirk Frimout, een charmante stad die fier mag zijn op zijn titel van hopmetropool van Vlaanderen en dit vanwege het vernieuwde en enige Hopmuseum in Vlaanderen, de hoppefeesten, welke dit jaar plaatsvinden op zondag 18 september. Daarnaast is Poperinge ook nog bekend om zijn hopscheuten welke een regelrechte delicatesse zijn en tot slot zijn er dan ook nog de wereldvermaarde streekbieren, zoals het Poperings Hommelbier en de abdijbieren onder de naam het Kapittel: Pater, Dubbel, Abt, Prior en Blond.

Dat Poperinge evenzeer een belangrijke rol speelde gedurende de Eerste Wereldoorlog getuigen de monumenten welke duidelijk in het stadsbeeld aanwezig zijn: de Dodencellen, waar de deserteurs op hun executie wachten; Talbot House, een plaats waar de soldaten even op adem kwamen vooraleer ze opnieuw in de loopgrachten gingen vechten zijn slechts enkele voorbeelden. Verder zijn er nog de gezellige restaurants, de typerende gastvrijheid.

Voor de sportievelingen onder jullie zijn er heel wat mooie fietstochten en tal van wandeltochten, waaronder deze stadswandeling, welke je doorheen de straten van de binnenstad loodst, terwijl je onderweg oog in oog komt te staan met de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden. De wandeling start aan de gebouwen van de Dienst Toerisme, gelegen op de Grote Markt en aan de hand van koperkleurige klinknagels met een hopbel in de grond, word je op het juiste pad gehouden.

De brochure kan je natuurlijk ook bekomen bij de Dienst Toerisme en alle info hieromtrent kan je lezen via de nu volgende link: http://www.poperinge.be/