Benodigdheden :
- 1 ui
- 1 krop sla
- ong. 1.5 l water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 150 gr kruidenkaas (Boursin of iets dergelijks) of schimmelkaas (Roquefort of iets dergelijks)
Bereiding :
- sla wassen
- ui fijn snipperen
- beetje water in kookpot doen en ui even laten koken
- sla toevoegen
- gebrokkelde bouillonblokjes toevoegen
- warm water toevoegen
- laten koken (ik denk een 10-tal minuten)
- vuur doven
- kaas toevoegen en 10 min. laten rusten
- mixen
Weetjes :
- ik voeg warm water toe = kookt dan vlugger
- hoeveelheid water : ik neem zoveel tot de sla net niet onder staat (sla geeft ook nog vocht af)
- wil je “dunnere” soep, neem je gewoon meer water
- wil je de soep invriezen, mag de kaas er nog niet bij zijn. Die voeg je dan toe als de soep opgewarmd is en dan nog even mixen
Bron: notities Margit.