Benodigdheden :

  • 1 ui
  • 1 krop sla
  • ong. 1.5 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 150 gr kruidenkaas (Boursin of iets dergelijks) of schimmelkaas (Roquefort of iets dergelijks)

Bereiding :

  • sla wassen
  • ui fijn snipperen
  • beetje water in kookpot doen en ui even laten koken
  • sla toevoegen
  • gebrokkelde bouillonblokjes toevoegen
  • warm water toevoegen
  • laten koken (ik denk een 10-tal minuten)
  • vuur doven
  • kaas toevoegen en 10 min. laten rusten
  • mixen

Weetjes :

  • ik voeg warm water toe = kookt dan vlugger
  • hoeveelheid water : ik neem zoveel tot de sla net niet onder staat (sla geeft ook nog vocht af)
  • wil je “dunnere” soep, neem je gewoon meer water
  • wil je de soep invriezen, mag de kaas er nog niet bij zijn. Die voeg je dan toe als de soep opgewarmd is en dan nog even mixen

Bron: notities Margit.